Clubul Sportiv Municipal Bacău

Vouchere pentru copii la achizitionarea de echipamente sportive

Guvernul a aprobat in sedinta de joi, 3 septembrie 2020, la initiativa Ministerului Tineretului si Sportului, Ordonanta de Urgenta nr. 157 pentru acordarea unui ajutor financiar sub forma de voucher pentru incurajarea si sprijinirea copiilor in practicarea sportului de performanta. Prin Ordinul Ministrului Tineretului si Sportului nr. 1199/15.09.2020, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 853/ 17.09.2020, au fost aprobate Normele metodologice privind acordarea unui ajutor financiar sub forma de voucher pentru incurajarea si sprijinirea copiilor in practicarea sportului de performanta.


Sprijinul financiar se adreseaza copiilor nascuti in perioada 01.01.2005 – 31.12.2014, care se vor legitima pentru prima data la un club sportiv detinator al certificatului de identitate sportive emis de catre Ministerul Tineretului si Sportului. Acestia pot primi un ajutor financiar sub forma de vouchere, pentru achizitionarea de echipamente sportive, in cuantum de 300 de lei; in prima faza a acestui program sunt disponibile 30.000 de vouchere.


Acest program reprezinta una dintre cele mai ambitioase masuri de interventie in sprijinul sportului de performanta pe care Guvernul Romaniei a adoptat-o in ultimii ani, in vederea cresterii substantiale, cu aproape 30%, a numarului de copii legitimati la un club sportiv si a corecta astfel situatia ingrijoratoare a bazei de selectie pentru sportul de inalta performanta.

Scroll to top