Victorie și cu Vasluiul, locul 1 în Cupa Municipiului Bacău!

CSM Bacău – CSM Vaslui 36-29 (17-16) / Cupa Municipiului Bacău, ziua a 3a
Prima repriză a fost echilibrată, cu dese răsturnări pe tabela de scor. Numeroasele ratări băcăuane, din situație de unu la unu cu portarul Petrila au contribuit și ele la echilibru.
Dar în repriza secundă CSmeii au avut inițiativa, iar în ultimele 15 minute s-au desprins fără mari probleme. Este o realitate, echipa noastră se află în ascensiune, având, în primul rând, o defensivă disciplinată, bine pusă la punct. Iar jucătorii nou-veniți, Tudor Stănescu și Virbauskas au adus un plus.
În sânul echipei domnește un optimism prudent. Desigur, cele două victorii de la Suceava (cu Minaur Baia Mare și Sighișoara), plus cele trei de la Cupa Municipiului Bacău nu garantează absolut deloc că vom câștiga pe bandă rulantă și în campionat. Dar dacă pierdeam aceste amicale, era mai bine? Sigur că nu! Băieții noștri merită felicitări pentru cele două turnee câștigate și merită și susținere din partea tuturor băcăuanilor!
Marcatori
– CSM Bacău: G. Bujor 6, Belchite 5, Virbauskas 5, Dospinescu 4, Ganchev 3, Ushal 3, M. Bujor 2, Costea 2, Dobrincu 2, Esteki 2, I. Stănescu 2; antrenori – Leonard Bibirig, Rudi Stănescu, Ionuț Rotaru;
– LPS Vaslui: Chiratcu 8, Vucicevic 4, Szoke 4, Pavel 3, Acatrinei 3, Furak 2, Ionescu 1, Popa 1, Soare 1, Pop 1, Amihăiesi 1; antrenori – Raul Fotonea, Bogdan Pralea.
Săptămâna viitoare, pe 18 și 19 august, echipa noastră va participa la turneul organizat de HC Buzău, alături de această formație și de CSM București și CSM Focșani.
Făgărașul a ținut în șah echipe de prima ligă!
HC Buzău – CSM Făgăraș 29-25 (15-15)
CSM Vaslui – CSM Făgăraș 31-25 (10-14)
Divizionara secundă CSM Făgăraș a surprins prin replica dată mult binelor cotate formații din Buzău și Vaslui. Cu Buzăul, care a început, practic, cu garnitura secundă, Făgărașul a condus la un moment dat cu 10-3! Dar Gabriel Armanu a introdus, treptat, jucătorii cu greutate ai formației sale, iar aspectul jocului s-a schimbat.
Erodând treptat rezistența echipei din Făgăraș, Buzăul a trecut ferm la cârma meciului, după pauză, și nu a avut emoții în final.
Marcatori
– HC Buzău: Cîtu 5, Bejinariu 4, Broască 4, Ivancenco 4, Dumitrana 3, Gopșa 3, Șt. Armanu 2, Mosic 2; antrenor – Gabriel Armanu;
– CSM Făgăraș: Cupu 5, M. Cotinghiu 4, Constantinescu 3, Pasere 3, Mateoniu 2, Mînea 2, Moga 2, Blaga 2, Murariu 1, Motrescu 1; antrenori – Eugen Frățilă.
Făgărașul a dat o replică și mai puternică echipei din Vaslui, chiar dacă scorul final ar putea spune altceva. Dar, divizionara secundă a condus la pauză șia păstrat echilibrul în 15 minute din repriza secundă, când a fost egalată pentru prima oară. De la 21-21, meciul a fost dominat net de CSM Vaslui, mult superioară în toate fazele jocului.
Marcatori
CSM Vaslui: Acatrinei 5, Dragon 4, Ionescu 4, Vucicevic 4, Furak 3, Soare 2, Pop 2, Husanu 2, Yashchanka 2, Yousefinezhad 1, Amihăesi 1, Szoke 1; antrenori – Raul Fotonea, Bogdan Pralea;
CSM Făgăraș: Cupu 6, Mateoniu 6, Pasere 5, Murariu 2, Popa 2, Moga 2, Mînea 1, Motrescu 1; antrenor – Eugen Frățilă.
CSM Bacău mulțumește Primăriei și Consiliului Local și sponsorilor pentru sprijinul dat în desfășurarea competiției. De asemenea, mulțumim invitaților noștri din Buzău, Vaslui și Făgăraș, arbitrilor și, mai cu seamă, publicului spectator – care este motivul suprem pentru care ne antrenăm și evoluăm în campionat.
Ne vom revedea în septembrie, la Sala Sporturilor, în etapa secundă de campionat. Hai Bacăul!
Scroll to top