Victorie în meciul-derby pentru locul 2!

CSM Bacău – CSM Ploiești 30 – 28 (17-15)
A fost un meci foarte dificil pentru fetele noastre, dar încheiat cu o victorie meritată și cu atât mai frumoasă! Nu conta rezultatul, ambele formații fiind deja calificate la Turneu Final. Așadar, o ciocnire de orgolii și, totodată, un test înainte de lupta pentru medalii.
Partida a avut o desfășurare pasionantă. Oaspetele au condus la diferență minimă până în min. 12 (5-6), după care CSmeioacele au preluat inițiativa, distanțându-se la un moment dat la patru goluri (12-8). Băcăuancele au început bine repriza secundă (19-15, 20-16, 24-20), dar în ultimul sfert de oră CSM Ploiești a avut o revenire puternică. Pe fondul unei prestații excelente a portăriței Andreea Floroiu (dar trebuie să spunem că și Ana Maria Sofron, de la noi, a apărat bine), oaspetele au întors scorul la 27-26 în favoarea lor (min. 56). Reacția gazdelor a fost una de echipă valoroasă, prin marcarea a trei goluri. Prahovencele au redus la doar un gol (29-28), dar CSM Bacău avea atacul în ultimul minut, iar golul marcat de Miruna Poiană-Țârdea a risipit orice emoții. Spectatori fericiți, galerie în extaz!
Marcatoarele CSM Bacău: Poiană-Țărdea 9, Dany Bârsan 7, Daria Bârsan 6, Ungureanu 3, Hermeziu 2, Păduraru 2, Dinu 1, Sofron, Grădinaru, Solonțanu, Grigoraș, Iancu, Tăbăcaru, Anchidin; antrenori – Costel Petrea și Adi Brezan.
Cu aceste 2 puncte, CSM Bacău a terminat pe locul 2 în Grupa Valoare A, cu 14 puncte, la 2 puncte în spatele liderului CSM Galați și tot la 2 în fața CSM Ploiești.
BRAVO! BRAVO! BRAVO!
SUNTEM ALĂTURI DE VOI LA TURNEUL FINAL!
Calificate în TF: CSM Galați, CSM Bacău și CSM Ploiești – din Grupa Valoare A; CSM București, Sepsi Sf. Gheorghe și Știința București – din Grupa Valoare B; CSȘ 2 Baia Mare și Grupul Școlar Energetic Rm. Vâlcea – din Grupa Valoare C.

Scroll to top