Handbal CSM Alexandria – CSM Bacău 21-24 (11-12)

Victorie! Am spart gheața!

CSM Alexandria – CSM Bacău 21-24 (11-12)

O primă victorie este întotdeauna savuroasă, mai ales dacă este obținută cu multă trudă. Ne așteptam la un meci greu, deoarece o întâlneam pe cealaltă echipa rămasă cu 0 puncte în Liga Zimbrilor. Iar Alexandria nu este o formație de ageamii, în ciuda faptului că e nou-promovată și a suferit cinci înfrângeri. Aparențele înșeală. La fel ca noi, formația teleormăneană a avut meciuri dificile și a pierdut greu în fiecare. Sunt acolo câțiva jucători buni cu adevărat, în frunte cu angolezul Hebo, care și-a etalat tehnicitatea pe durata întregii partide. Dar, nu spunem o noutate, formația noastră este valoroasă, iar acum a demonstrat asta printr-o victorie.

Fiind un meci de 6 puncte, s-a jucat cu multă ardoare, iar cei doi foarte apreciați antrenori, Constantin Ștefan și Sandu Iacob, au făcut multe mutări tactice, pentru a schimba cursul partidei. Drept urmare, răsturnările de scor au caracterizat prima repriză, iar echilibrul pe cea de-a doua. Alexandria a început partida cu din pușcă (4-1), dar CSmeii au întors tabela la 5-6. Apoi, 10-7 pentru gazde, oaspeții au răsturnat la 10-12. În repriza secundă s-a mers umăr la umăr, dar Bacăul a avut mereu inițiativa. Prima desprindere la două goluri s-a înregistrat abia în min. 56 (19-21), ceea ce a determinat precipitarea în joc a formației din Alexandria, precipitare devenită disperare în ultimele două minute – iar diferența finală s-a mărit la trei goluri. Un mare BRAVO jucătorilor noștri, care au găsit rezerve de energie și luciditate în încinsele minute 50!

Marcatori
CSM Alexandria – Hebo 8, Oancea 5, Hoinaru 3, Mocanu 3, Voicu 1, Dobrincu 1; antrenor – Constantin Ștefan;
CSM Bacău – Dospinescu 6, G. Bujor 5, Rotaru 5, M. Bujor 3, Iordachi 3, Coric 1, Costea 1; antrenor – Sandu Iacob.

Această victorie ne-a aruncat două poziții în sus, până pe 11, depășind Clujul și Timișoara, alte două formații din zona suferinței.
Etapa viitoare, pe 18 octombrie, avem meci extrem de greu acasă, cu Dobrogea-Sud Constanța. Dar va fi frumos. Garantat! Avem mare încredere în Sandu Iacob și jucătorii lui. Hai Bacăul!

Scroll to top