Văleu, inimile noastre!!!

CSM Bacău – CSM Focşani 24-24 (14-14) / Liga Zimbrilor, et. 21

Pentru cei care îndrăgesc suspansul şi loviturile de teatru, un meci al CSM Bacău este spectacolul pe care li-l recomandăm. Dar pentru cei slabi de inimă, partidele Csmeilor sunt contraindicate.

După meciul cu Vasluiul, în care au ratat egalul în ultima secundă, după meciul cu Alexandria, în care Csmeii noştri au întors rezultatul în ultimele 38 de secunde, acum au egalat Focşaniul în ultima secundă, pornind de la o situaţie aparent fără ieşire: oaspeţii aveau un gol avantaj şi atacul, cu 30 de secunde înainte de final. Cu toate acestea, Rusu a parat o aruncare din extremă, am recuperat mingea, Sandu Iacob a cerut time-out cu 4 secunde înainte de final, iar Serhel a marcat senzaţional, în ultima secundă, cu o “rachetă” de la şold.
Dar meciul fusese pasionant şi până atunci. CSM Bacău s-a apărat într-un dispozitiv 5+1, mobil si agresiv mai ales prin incisivitatea acelui “1”, Mihai Bujor, care a împiedicat o sumedenie de aruncări ale înalţilor interi focşăneni, dar a şi determinat multe intercepţii ale coechipierilor săi. De altfel, Mihai a fost desemnat “jucătorul meciului”, de către Remax Wellcome, la finalul partidei.

Meciul a fost, la fel de bine, unul al portarilor, atât alor noştri – Rusu şi Tamaş (au apărat, împreună, 4 aruncari de la 7 m), cât şi al lor – Marocico.
Au fost, de asemenea, o serie de răsturnări de scor în prima repriză, încheiată la egalitate, dar asta datorită lui Rusu, care a apărat o aruncare de la 7 m în ultima secundă a min. 30. Condusesem cu 2-0, Focşaniul a făcut 4-7, iar apoi am răsturnat la 13-10. În repriza a doua, CSM Focşani a fost la conducere, fără a reuşi să se detaşeze la mai mult de 3 lungimi.

Tot festivul de goluri, de parade ale portarilor şi de ratări s-a întâmplat sub privirile unui public fierbinte şi numeros pentru aceste vremuri covidate – aproximativ 400 de privitori. Oaspeţii au venit la Bacău cu o galerie numeroasă, de aproximativ 70 de inşi cu voci puternice, bine organizaţi şi dotaţi cu tobe, vuvuzele şi sirene, făcând ca în sală “să nu se audă om cu persoană”. Spre cinstea sa, publicul băcăuan le-a făcut faţă suporterilor focşăneni, mobilizându-se în dese rânduri în jurul unor vechi patrioţi locali, care, nu se ştie unde, au găsit o tobă mică. Iar încurajările lor, chiar dacă nu la fel de zgomotoase ca ale oaspeţilor, au dat CSmeilor avântul de care aveau nevoie. Le mulţumim Olandezului şi amicilor săi, mulţumim tuturor băcăuanilor din tribună! Voi sunteţi motivul pentru care mergem apăsat înainte!

Marcatorii CSM Bacău: Iordachi 6, Serhel 5, G. Bujor 4, Dospinescu 4, M. Bujor 3, Coric 2; antrenor – Sandu Iacob.

Punctul obţinut este bun, deoarece aproape că ne scoate din calculele retrogradării directe şi chiar ne dă şi o perspectivă de a evita barajul. Până la meciul următor din Liga Zimbrilor, cel de la Cluj, mai avem o lună. Între timp, pe 10 martie, vom juca acasă, cu CSM Făgăraş, în optimile Cupei României, o specialitate a formaţiei noastre. Hai Bacăul!

Scroll to top