CSM Bacau - Corona Brasov - Handbal Feminin

Un șoc anticipat

Corona Brașov – CSM Bacău 24-20 (11-9)

Ne-am temut de acest meci tocmai pentru că am avut un parcurs perfect până la Turneul Final de la Satu Mare. CSmeoaicele au ajuns în această fază la capătul unui marș triumfal, neavând nicio adversară pe măsura lor. Era de așteptat ca atunci când vor fi dat peste o oponentă de valoare comparabilă să aibă dificultăți în premieră, surprinzătoare și greu de gestionat.

A fost cazul meciului contra Coronei Brașov. Deși fetele noastre au început bine, conducând cu 2-0, 6-3 și 8-6, iureșul brașovean dintre minutele 20 și 24 (4 goluri la rând) a reprezentat ceva inedit pentru băcăuance, obișnuite timp de un an să-și domine clar adversarele. A urmat o altă noutate – goana după egalare. Și o nouă surpriză – adversarele au dat dovadă de constanță și și-au păstrat calmul. În repriza a doua, s-a mers gol la gol, doar în trei rânduri – brașovencele și o singură dată – băcăuancele, reușind să lege două goluri fără a primi vreunul.
Marcatoarele CSM Bacău: L. Bârsan 5, Scutaru 4, Anchidin 4, D. Bârsan 3, Tăbăcaru 2, Hermeziu 1, Huțuțui 1, Sofron, Vrîncianu, Grădinaru, Pintilie, Bontaș, Banu, Păduraru; antrenori: C. Petrea, A. Brezan.

Sigur că această înfrângere poate fi o mică dramă pentru o echipă îndrăgostită de invincibilitate. Dar este și o etapă absolut necesară și benefică pentru evoluția sa în următorii ani. Clubul nostru și suporterii noștri așteaptă de la aceste fete să readucă handbalul feminin băcăuan în prim-plan. Peste vreo cinci ani! CSmeoaicele au valoare și voință, dovedindu-și calitățile inclusiv în acest meci pierdut. De aceea, ne dorim, în primul rând, ca ele să joace bine și să demonstreze abilități de jucătoare prim-divizionare.

Pe termen scurt, sperăm că fetele noastre vor putea să-și crească nivelul de concentrare, până la cota necesară unor astfel de meciuri cu miză mare. Pentru că lupta pentru medalii nu este pierdută, nici pe departe!
Hai Bacăul!

Următorul meci este la fel de dificil ca primul, contra CSȘ 2 Baia Mare, joi, 10 iunie, de la ora 12.30.

Scroll to top