Un semnal de alarmă. CSM Bacău – HC Buzău 21-25 (9-8)

Se spune că victoriile aduc victorii, pentru că cine se obișnuiește să câștige va face acest lucru din ce în ce mai ușor. Dar la fel este și cu înfrângerile. Și ele pot intra în rutina unei echipe. Este cazul CSM Bacău? Poate e prematur să tragem o astfel de concluzie după două meciuri ale unei competiții amicale, în care am făcut și două reprize bune. Dar se impune să tragem alarma, mai ales că astfel de partide am tot văzut în campionatul precedent, iar publicul nostru vrea cu totul altceva. Echipa noastră a început foarte prost meciul cu Buzăul, fiind condusă la un moment dat cu 6-1.
E drept, a recuperat până la pauză, grație unui joc foarte bun în apărare, dar repriza secundă a început-o tot prost, iar după ce Buzăul a ajuns la 4-5 goluri diferență n-am mai fost în stare să zdruncinăm acest avantaj. Cam așa a fost și cu Steaua, ieri. Nu pare o întâmplare, iar uneori e o lipsă de concentrare clară și o lipsă de idei la fel de evidentă, împănată cu multe ratări și cu prea multe eliminări de 2 min. Iar până la debutul în noua ediție a Ligii Zimbrilor mai sunt doar trei săptămâni.
Revenind la meciul cu HC Buzău, credem că au fost doi jucători băcăuani care au corespuns în întregime așteptărilor – Serhel și Andrei Cozma. Referitor la tânărul nostru portar, prestația sa a fost cea mai bună de până acum în tricoul primei echipe a clubului nostru. Iar asta e foarte bine, deoarece nici ceilalți portari ai CSM – Grigoraș și Freiwald -, n-au făcut o partidă rea. Se poate spune că a fost un meci al portarilor, de vreme ce jucător al partidei (trofeu acordat de Remax Welcome, astăzi prin Vasile Goga – un sponsor al nostru) a fost desemnat buzoianul Eugen Crăciunescu – fost portar al CSM Bacău în urmă cu trei sezoane.
Marcatorii CSM Bacău: Serhel 7, Dospinescu 3, Belchite 3, M. Bujor 2, Ushal 2, Ganchev 2, G. Bujor 1, Coric 1, Bălăceanu 1; antrenor – Sandu Iacob.
Ultimul nostru meci din această ediție a Cupei Municipiului Bacău Remax Welcome va fi duminică, de la ora 13.00, contra CSM Vaslui. Formația lui Sebastian Hagiu a pierdut la limită, 26-27, contra Stelei, după ce fusese învinsă, tot la un gol, și de HC Buzău, în prima zi. Așadar, va fi un meci pentru locul 3.
Scroll to top