Un rezultat trist

CSM Bacău – Juniorul Vaslui 1-2 (0-2) / Liga 3, play-out, et. 3
Această înfrângere ne duce din nou la 6 puncte de salvarea de la retrogradare, când mai sunt de disputat patru etape. Meciul a început foarte prost pentru CSmei, care au primit gol în min. 2, prin Ștefanovici. În continuare, ei nu și-au revenit, iar ”copiii” Vasluiului au dominat jocul, fiind mereu primii la minge și pasând cu dezinvoltură. Am mai jucat cu Juniorul (inclusiv pe terenul său, în play-out, obținând remiza), dar niciodată formația din Vaslui nu a jucat atât de bine și nu a avut o asemenea prospețime fizică. În fine, în min. 37, în concordanță cu aspectul jocului, a picat și golul doi – o lovitură de cap a lui Cracea, la capătul unei faze care a mers șnur, ca în Champions League. După un sfert de oră din repriza secundă, rezervele de energie ale oaspeților s-au cam terminat, iar CSM Bacău a putut ieși la atac. În min. 81, R. Vasile a redus din diferență, la o prelungire cu capul a lui B. Ungureanu. Dar echipa noastră n-a avut claritate în ofensivă, iar asta a conservat victoria vasluiană.
Dar ar mai fi ceva, legat nu neapărat doar de acest meci. Tragerile de timp. Este o boală despre care nu se vorbește, dar care macină de decenii fotbalul românesc, denaturând rezultatele și alungând spectatorii din tribune. Și este transmisă de tot felul de antrenori experimentați în tertipuri. Este inadmisibil ca la fiecare out de poartă să dureze vreo 2 minute repunerea mingii în joc, iar accidentările simulate să toace mărunt jocul, fiind prilej de alte trageri de timp. De fapt, este admisibil, după cum s-a văzut, pentru că arbitrii nu au reacționat în niciun fel. Ca spectator, te întrebi dacă merită să bați atâta drum și să pierzi atâta timp pentru atât de puțin joc efectiv.
Să mai consemnăm victoria adversarei noastre directe, Știința Miroslava (2-1 cu Șomuz Fălticeni) și refacerea diferenței de 6 puncte. Urmează, pentru noi, un meci greu în deplasare, cu Șomuz Fălticeni. Nu avem încotro, trebuie să aducem măcar un punct de acolo. Hai Bacăul!

Scroll to top