CSM Bacău – Politehnica Iași 41-26 (20-12)

Un prilej de meci-școală

CSM Bacău – Politehnica Iași 41-26 (20-12) / Divizia A Play-off Tineret, et. 6

A fost singura dată, anul acesta, când prima garnitură a CSM Bacău a evoluat în Divizia A. Deoarece pauza din Liga Zimbrilor este lungă – durând din 27 februarie până pe 27 martie -, Sandu Iacob a profitat de meciul echipei secunde, pentru a-și ține jucătorii în priză. Nu a fost un meci-test, ci un meci-școală, date fiind valoarea modestă a adversarului și lipsa de miză a partidei (din Divizia A nu se retrogradează).

Primul gol al partidei a fost marcat de gazde după aproape 4 minute, iar Iașiul a egalat rapid. Egalitatea s-a menținut doar două minute, după care golurile au curs în poarta Politehnicii, diferența maximă pe tabela de scor, în prima repriză, ajungând la 10 goluri.
Oaspeții au recuperat până la 5 goluri în repriza secundă (23-18), după care CSmeii au mărit neîncetat strocul. Au fost multe goluri, unele foarte spectaculoase – inclusiv două ”aeriene”, și, în general, jucătorii băcăuani și-au permis o mulțime de artificii tehnice. Au fost și multe parade ale portarilor noștri, buturile băcăuane fiind apărate de Rusu, în repriza întâi, și de Tamaș, după pauză.

Marcatorii CSM Bacău: Iordachi 6, Andrei 5, Stănică 5, Serhel 5, M. Bujor 4, Costea 4, Rotaru 3, Coric 3, Bălăceanu 3, G. Bujor 2, Cojocaru 1; antrenori – Sandu Iacob, George Călin, Adi Brezan.

Echipa noastră de ligă secundă are următorul meci tot pe teren propriu, cu Pietricica Piatra Neamț, sâmbătă, 19 martie. Am urcat în clasamentul seriei de pe locul 6 (ultimul) pe 4. Politehnica Iași se menține lideră, în ciuda acestei înfrângeri severe.
Cum spuneam, echipa noastră prim-divizionară va relua campionatul pe 27 martie, cu un meci la Cluj.

Scroll to top