Un meci de 6 contra 9

CSM Bacău – CSM Vaslui 23-26 (10-13)

Este greu şi, de multe ori, nedrept, să arunci vina unei înfrângeri pe umerii arbitrilor. O facem însă de această dată, fiind şi prima oară când acuzăm arbitrajul. Cu orice risc. Şi cu o intensă senzaţie de dezgust. Cei doi arbitri din Mureş, Nacu şi Rucoi, au fost de partea Vasluiului. S-a văzut această tendenţiozitate a lor din primele minute. Nu sunt arbitri slabi, dimpotrivă. Viclenia de care au dat dovadă izvorăşte dintr-o mare experienţă şi inteligenţă. Insă nici publicul nu este prost, ca să nu observe maniera în care dictau aruncare de la 7 m, în loc de fault în atac, unităţile de măsură diferite la cântărirea faulturilor, cum deveneau dintr-o dată intransigenţi – când vreun băcăuan deschidea gura pe teren şi îl eliminau cu fermitate. In toate momentele de răscruce ale meciului, Csmeii au rămas mai puţini pe teren. Practic, erau 6 contra 9, suferind permanent, stupefiaţi sau revoltaţi, şocurile deciziilor celor doi arbitri.

Niciun om de bună credinţă din tribună nu a putut condamna CSM Bacău pentru această înfrângere. Nu avea cum să fie un alt rezultat. De altfel, publicul a fost admirabil, aplaudându-şi minute în şir favoriţii, după meci.

Să descrii în termeni tehnici şi statistici un astfel de meci ar fi profund incorect, pentru că ar însemna să validezi o fraudă. Vasluiul a câştigat 3 puncte, dar handbalul românesc pierde imens prin acceptarea unor astfel de rezultate viciate de arbitraj.
Prezentăm doar lista marcatorilor noştri. E munca lor şi trebuie ştiută. Aşadar: Sretenovic 8, Dospinescu 6, Iordachi 2, Costea 2, Rotaru 1, M. Bujor 1, G. Bujor 1, Coric 1, Rusu 1; antrenori – Sandu Iacob şi Alexandru Acsinte.

A fost ultimul meci al lui Sretenovic în tricoul lui CSM Bacău. Să-i urăm succes internaţionalului sârb, care şi-a făcut din plin datoria faţă de echipa noastră. Ii dorim să-şi cucerească o notorietate europeană în Liga Campionilor, la noua sa echipă, Meshkov Brest. Si suntem mândri că Bacăul i-a oferit cadrul necesar pentru a-şi etala valoarea. La finalul meciului, publicul şi coechipierii şi-au luat un călduros rămas bun de la Stevan.

Primul meci fără Sretenovic va fi peste o săptămână, la Alexandria. Se întâlnesc, din nou, două echipe care nu au adunat niciun punct până acum. Va fi greu, dar credem în şansa noastră. Hai Bacăul!

În urma sesizării cublului nostru, arbitrii au fost sancționati!
Scroll to top