Un final cu eroină

CSM Bacău a învins cu 25-24 CSM Iași, în etapa a 16a a Diviziei A de handbal feminin și se clasează deocamdată pe locul 1 în rândul echipelor care pot merge la barajul de promovare în Liga Florilor. Avantajul minim băcăuan a fost păstrat într-un final dramatic, în care portărița Larisa Bordeianu a devenit eroina meciului, parând o aruncare de la 7 m!
Meciul a fost extrem de echilibrat, niciuna dintre echipe nereușind să se desprindă la mai mult de două goluri diferență. Gazdele au avut o apărare ermetică, foarte mobilă și concetrată pe toată durata partidei, pentru a compensa că nu au nicio aruncătoare de la 9 m.
Iar Iașiul, deși avea câteva jucătoare înalte care au reușit câte ceva, a fost împinsă constant în amenințare de joc pasiv. Mai mult, oaspetele nu au fost în stare să fructifice mai multe perioade de superioritate numerică. În ultimul minut, s-a plecat de la 25-24, cu atac băcăuan, dar o greșeală și o eliminare a Ioanei Manoilă au răsturnat balanța de posibilități. Iașiul a asaltat furibund semicercul băcăuan, dar fără eficiență, în fața unei echipe care s-a mobilizat exemplar.
Cu zece secunde înainte de final, oaspetele obțin o aruncare de la 7 m, dublată de o eliminare, Larisa Bordeianu apără! Iașiul a mai beneficiat, în ultima secundă, de o aruncare directă de la 9 m, dar zidul din doar patru jucătoare al CSM Bacău a fost de netrecut.
Marcatoare
– CSM Bacău: Poiană-Țârdea 7, Manoillă 3, Ungureanu 3, Todeilă 3, Dany Bărsan 2, Butnariu 2, Daria Bîrsan 2, Hermeziu 1, Carp 1, Agrigoraiei 1, Sofron, Grădinaru, Bordeianu, Solonțanu, Dinu; antrenor – Adi Brezan;
– CSM Iași; Bâță 9, Juverdianu 5, Jolobovic 3, Olaru 2, Alexandrescu 2, Stanca 1, Olariu 1, Ciofu 1; antrenor – Gheorghe Irimescu.
Această înfrângere poate reprezenta pentru CSM Iași ratarea obiectivului de promovare în prima ligă. Pentru CSM Bacău a fost o victorie de orgoliu, obiectivele de performanță ale echipei fiind centrate pe campionatul de junioare, în care evoluează cu aproximativ aceeași garnitură. Ca bonus, suntem pe prima poziție de baraj, după Corona Brașov. Va fi greu însă de menținut această poziție în ultimele două etape.
CSM Iași mai are de jucat până la finele sezonulu regulat un meci foarte ușor cu Știința Bacău – lanterna roșie, și unul dificil, decisiv, în deplasare la Roman. Sarcina CSM Bacău este mult mai dificilă, având o partidă în deplasare cu echipa de pe 2, CNE Sf. Gheorghe și una acasă cu liderul autoritar Corona Brașov. Dar, după părerea noastră, fetele și-au făcut cu brio datoria în acest prim an de senioare. Hai Bacăul!
Scroll to top