Turneu Turda / CSM Bacău – CSM Focşani 27-26 (12-12)

Un succes tonifiant

Testul cu CSM Focşani a fost binevenit pentru echipa noastră, din mai multe puncte de vedere. Primul ar fi că, dupa estimările cunoscătorilor, formaţia vrânceană ne va fi contracandidată la menţinerea în Liga Zimbrilor, deci rezultatele directe din campionat cu CSM Focşani vor avea o importanţă deosebită. In al doilea rând, CSM Bacău trebuie să acumuleze tot mai multă încredere în forţele proprii, iar asta se capătă depăşind o echipă mai experimentată şi mai bine sudată, precum Focşaniul. In fine, turneul de la Turda este o nouă cursă cu handicap pentru CSM Bacau – prin absenţa celor patru stranieri (Maximov, Bahdan, Sadoviy, Kurtes) -, o cursă în măsură să călească lotul lui Eden Hairi.

Meciul a fost echilibrat şi a avut două răsturnări de scor dramatice. Adoptând în prima repriză o apărare mai avansată, Csmeii şi-au suprins adversarii, care cam tot timpul au rămas în urmă cu unul sau două goluri pe tabela de scor.

Diferenţa de experienţă şi-a spus însă cuvântul spre finalul primelor 30 de minute, când CSM Focşani a trecut la conducere (12-11), dar G. Cotinghiu a egalat cu câteva secunde înainte de pauză. După pauză, cu sistemul defensiv “6 în linie”, băieţii noştri au păstrat iniţiativa, însă fără a izbuti să se desprindă la mai mult de două goluri. Si, la fel ca în prima repriză, trupa lui Sandu Iacob a răsturnat scorul spre final (minutele 57-59), printr-o serie de trei goluri. Conduşi cu 26-25, CSmeii au găsit totuşi resursele fizice şi psihice să înscrie de două ori într-un minut şi să obţină victoria.

Au marcat, pentru CSM Bacău: Tărâţă 11, Gal 4, Juverdianu 4, M. Cotinghiu 3, G. Cotinghiu 2, Uruianu 1, Bologa 1, Dascălu 1; au mai jucat: Tamaş, Freiwald, Crăciunescu – portari, Paunică, Tudorancea, Păunescu; antrenor – Eden Hairi.

După meci, antrenorul Eden Hairi a declarat: “Imi felicit din nou elevii pentru felul în care au luptat. Se vede că ultimele victorii le-au sporit încrederea în forţele proprii şi au adus-o şi pe aceasta. N-am renunţat însă la obiectivele pregătirii, aşa că am utilizat tot lotul pe care l-am avut la dispoziţie şi am încercat mai multe formule tactice, pentru că nu mi-am propus o victorie cu orice preţ. Am încercat un alt sistem defensiv şi a funcţionat destul de bine, băieţii reuşind să-l pună în practică. De mare ajutor mi-au fost cuvintele lui Gabi Armanu din pauza partidei cu Reşiţa, de săptămâna trecută: “Apărarea se face cu sufletul”. Eram dominaţi, eram conduşi – inacceptabil pentru ceea ce înseamnă Bacăul în handbal -, dar am întors meciul la 180 de grade. Jucătorii mei au jucat de-atunci mult mai bine în apărare. Dacă în planul rezultatului şi al dăruirii pe teren sunt mulţumit, nu la fel pot spune despre jocul nostru. Din nou am greşit mult, neforţat. Este un capitol la care lucrăm şi, chiar dacă am făcut progrese evidente, mai avem de muncit până la începutul campionatului. Trăgând linie, cred că suntem pe drumul bun şi sunt încrezător că voi forma o echipă puternică. Sper să jucam la fel de bine si contra Potaissei, favorita acestui turneu”.

• In prima zi a turneului, Potaissa Turda – CSM Focşani 32-25 (17-13). Meciul Potaissa Turda – CSM Bacău se va disputa duminică, 26 august, de la ora 11.00.

Autor: Consilier Media – Cornel Pinter

Scroll to top