CSM Bacau - Tir cu Arcul

Teodor Vlad, vicecampion european

Cu băcăuanul Teodor Vlad în formație, România🇷🇴 a cucerit medalia de argint la Campionatele Europene de Tir cu Arcul Under 21, desfășurate în Slovenia. Este un succes fără precedent pentru tricolori, în disputa cu țări având o mare tradiție în acest sport și obișnuință de a-și atârna medaliile de gât.

În primul meci, România – în componența Rareș Alexandrescu, Mirel Florin Judea și Teodor Vlad -, a trecut de echipa gazdă, Slovenia, după o dispută extrem de strânsă, terminată la egalitate, 232-232. Tricolorii noștri au câștigat datorită unui procentaj mai mare de lovituri cu punctaj mare.

Meciul următor a fost contra Turciei, care eliminase Italia, cu 233-232. România a câștigat cu 230-229 și s-a calificat în finala cu Danemarca, echipă ce învinsese pe parcurs Islanda și Franța (Franța eliminase în primul tur Marea Britanie).

Am pierdut finala contra Danemarcei cu 229-232, dar România reușise deja o mare surpriză. Felicitări, România! Felicitări, Teodor Vlad!

Și toată recunoașterea pentru efortul depus de-a lungul anilor de antrenoarea Geanina Ivu, cea care a introdus Bacăul pe harta tirului cu arcul, în urmă cu vreo 15 ani. Din 2011, ea și-a legitimat elevii la CSM Bacău🦖, iar rezultatele obținute au fost tot mai bune, de la an la an. Felicitări❗️❗️❗️

Foto – www.frta.ro

Scroll to top