Suntem in grafic!

S-a încheiat anul handbalistic 2018, cu bune si cu rele. Dar mai mult cu bune. Iar asta chiar facând abstracţie de locul 4 obţinut de România la CE feminin. Să ne uităm doar în curtea noastră. Am spune, în primul rând, că realizarea de căpătâi este promovarea formaţiei noastre în Liga Zimbrilor, cu victorii pe linie şi cu un parcurs unanim apreciat în Cupa României, reuşind să elimine Dunărea Călăraşi şi să joace demn la Poli Timişoara. În actuala editie a Cupei, am învins la Oradea şi am pierdut, după un meci strâns, tot cu Timişoara. Venim apoi cu un parcurs în grafic, la debutul în Liga Zimbrilor.

De ce în grafic?

Obiectivul prim-divizionarei CSM Bacău este evitarea retrogradării. Obiectivul secţiei de handbal a CSM Bacău este formarea de tineri jucători valoroşi, care să poată evolua pentru prima garnitura. Echipele de juniori ale CSM Bacău merg din victorie în victorie, aşa că nu vom mai dezbate acest subiect. Să trecem la echipa mare.

CSmeii ocupă locul 10, din 14 formaţii, după disputarea a 14 etape. Ca aşteptări, poate am fi sperat la locul 9, dar fără să cunoaştem pe deplin potenţialul lui CSM Focşani, formaţie care s-a copt bine în LZ, iar acum este îndreptăţită să spere la obiective mai înalte decât evitarea retrogradării. Cu rectificarea de pe parcurs, locul 10 este pentru noi unul realist. Le-am învins pe U Cluj şi HC Buzău şi am fost la câteva secunde de o remiză la Suceava. Victoria cu Minaur Baia-Mare a fost una nescontată, dar cu atât mai onorantă. Am pus probleme reale, cel puţin în unele perioade de joc, unor echipe foarte bine cotate în handbalul românesc. Practic, doar meciul cu HCM Constanţa a fost unul complet ratat. Se putea mai bine de atât? Sigur că da, iar marele regret este înfrângerea de acasă cu CSM Făgăraş. Însă o revanşă în deplasare este posibilă. Cu 376 goluri marcate, CSM Bacău are locul 9 în clasamentul liniilor ofensive; cu 418 goluri primite, ocupăm locul 13 în ierarhia defensivelor; credem că aceste poziţii vor deveni mai bune în 2019. Cu 12 puncte, avem o lungime în faţa Sucevei şi Făgăraşului, 6 înaintea Buzăului şi suntem la 9 puncte de Minaur. Dacă în acest moment ar începe turneul play-out, am porni cu 4 puncte, faţă de 3 – Făgăraş, 2 – Suceava, 1 – Buzău, 0 – Cluj şi 5 – Minaur. Cu alte cuvinte, se măreşte avansul faţă de Suceava, se reduce cel faţă de Minaur şi Cluj, cu Făgăraşul rămâne la fel. Per total, am fi pe plus. Iar asta în condiţiile în care am avut probleme destul de mari cu lotul. Mai bine spus, cu stranierii în care ne puneam mare bază. Accidentările lor sau problemele pe care le-au avut cu vizele (ei provenind din ţări din afara UE), au făcut ca Serhel, Maksimov şi Sadovyi să se încadreze târziu în echipă – mai ales ultimii doi, iar la Kurtes a trebuit să se renunţe definitiv. Ex-sovieticii au demonstrat valoare, atât cât au evoluat, iar din 2019 ne aşteptăm ca aportul lor în cadrul echipei să fie considerabil mai mare. În plus, CSM Bacău a scos la rampă portari excelenţi – Freiwald şi Crăciunescu, iar restul jucătorilor tineri fac progrese constante în a-şi creşte valoarea. Echipa se antrenează cu seriozitate, sub bagheta unui antrenor competent şi echilibrat – Eden Hairi, fiind monitorizată cu exigenţă de managerul Gabriel Armanu. În general, staff-ul tehnic şi administrativ a aplanat tensiunile – inevitabile în orice grup, de aceea echipa a avut, în multe partide, suficientă unitate pentru a reveni în joc, din situaţii grele. “Până la capăt!” i-a fost o deviză pe care şi-a respectat-o. Iar acesta este principalul motiv de optimism pentru 2019. Hai Bacăul!

Scroll to top