Succes la baraj!

Ultimul meci pe teren propriu al CSM Bacău s-a încheiat cu un insucces, 29-32 cu HC Buzău, la pauză 17-18.
Rezultatul nu mai conta pentru nimeni, deoarece Buzăul era scutită de emoţiile ajungerii la baraj, iar CSmeii noştri ştiau cu siguranţă că nu au cum ocoli barajul. Antrenorii şi-au protejat jucătorii de accidentări, iar Sandu Iacob a ţinut mult să-i ruleze şi pe jucătorii care au evoluat mai puţin în acest campionat. Mai mult, băcăuanii au jucat cu temă, încercând mai multe combinaţii pe semicercul Buzăului, chiar şi cu riscul de a nu le reuşi şi, astfel, de a ceda atacul adversarilor.
Astfel, a ieşit un meci agreabil, echilibrat în prima repriză, dar fără probleme deosebite pentru buzoieni, după pauză.
Marcatorii CSM Bacău: M. Bujor 7, Dospinescu 5, Serhel 4, G. Bujor 3, Rotaru 2, Stănică 2, Bălăceanu 2, Costea 1; antrenor – Sandu Iacob.
Au fost mici momente festive înaintea meciului.
Primul – un gest de curtoazie a CSM Bacău faţă de fosta mare handbalistă Narcisa Lecuşanu – un buchet de flori oferit de managerul Sorin Târcă, cu felicitările cuvenite pentru că sala din Bacău îi va purta oficial numele fostei glorii, începând de joi, 12 mai.
Apoi, un tricou din partea echipei pentru consilierul local Cristi Manolache, ca reprezentant al întregului Consiliu Local, care este finanţatorul CSM Bacău. Un alt tricou trebuia oferit directorului CSM, Adrian Gavriliu, care nu a putut fi prezent, din cauze medicale. Cei doi au dus lupte grele pentru bugetul clubului nostru şi, implicit, pentru cel al echipei de handbal.
Al doilea moment a fost despărţirea de doi dintre tinerii noştri jucători, Vlăduţ Rusu (care va juca, din toamnă, la Dobrogea Sud Constanţa) şi Eduard Iordachi (care va evolua pentru Minaur Baia Mare). Fiecare a primit câte un tablouaş cu întreaga lor echipă de acum şi tradiţionala sticlă de şampanie – o recompensă de final de meci obţinută de cel mai bun jucător al partidelor disptate de CSM Bacău.
Publicul a fost acelaşi – minunat, civilizat, generos. Cuvintele nu reuşesc să cuprindă toată preţuirea ❤️❤️❤️pe care o avem pentru suporterii noştri. Le mulţumim 😘din inimă şi ne vom strădui ca în campionatul următor să le oferim mult mai multe victorii decât în acest an dificil. Oricum, ne bucurăm că băcăuanii au putut privi meciuri frumoase şi finaluri memorabile. Am pierdut de multe ori, dar am realizat spectacole de calitate şi nu ne-am bătut joc de timpul spectatorilor.
După meciul de la Turda, de săptămâna viitoare (scorul, la fel ca în acest meci, nu va mai conta), ne aşteaptă barajul de menţinere-promovare în Liga Zimbrilor. Adversare ne vor fi divizionarele secunde CSM Oradea şi CSM Sighişoara, plus Poli Timişoara, actuala ocupantă a locului 11 în LZ. Evident, nu putem să ne gândim doar la victorii contra Oradei şi Sighişoarei şi, astfel, să ne salvăm. Hai Bacăul!

Scroll to top