Handbal - CSM Bacau - Dinamo Bucuresti

Spectacol pentru spectatori

CSM Bacău – Dinamo 30-35 (15-19)
Calculele hârtiei au fost confirmate, iar echipa mai bună a câștigat. Dar, așa cum au promis CSmeii noștri, campionilor nu le-a fost ușor.
Dinamo, o formație cu un lot de mare calitate, a avut mereu inițiativa, însă gazdele au ținut aproape, cu excepția finalurilor de repriză. Cei aproximativ 100 de spectatori au putut urmări un meci cu ritm ridicat, cu multe goluri frumoase, în ciuda unor jucători care știu bine să evolueze în defensivă și a unor portari care și-au făcut destul de bine datoria. Un spectacol adevărat, pe care băcăuanii l-au dus, practic, în doar șase jucători de câmp (M. Bujor, Sretenovic, Rotaru, Coric, G. Bujor, Iordachi), ceilalți fiind accidentați ori având probleme cu aprobarea contractelor; jucătorii noștri foarte tineri au evoluat puțin. În minutul 15, scorul era 8-10; 30 de minute mai târziu, proporțiile erau doar puțin schimbate, 25-29. Nu s-au marcat decât două goluri în ultimele cinci minute, cu patru ratări mari trecute în dreptul CSmeilor și cinci al dinamoviștilor.
Dar cifrele nu spun despre multele mici curse pentru egalare pe care le-a declanșat CSM Bacău, izbutind să se apropie mereu doar la un gol. Și nu spun nici despre căldura publicului, căruia îi mulțumim din suflet. Diferența finală a fost un pic prea mare față de aspectul jocului și credem că ne putem mândri cu fomația noastră, care a dat tot ceea ce a putut. Felicitări antrenorului Sandu Iacob, care a format la CSM Bacău reflexele unei echipe de top!

Marcatorii CSM Bacău: G. Bujor 8, Sretenovic 7, Rotaru 6, Coric 6, Iordachi 2, M. Bujor 1; antrenori – Sandu Iacob și Alexandru Acsinte.

Declarații după meci:

În condițiile în care cele două formații au dat totul pe teren, diferența a fost făcută de valoarea individuală a jucătorilor. Dinamo are un lot în care s-au adunat câștigători ai tuturor marilor competiții internaționale la nivel de club sau reprezentative. Cred, totuși, că am făcut un meci bun contra unui adversar atât de redutabil, mai ales dacă ținem cont că am dus partida în doar șase jucători de câmp. Trebuie să fac abstracție de problemele de lot și de cauzele lor și să încerc să remediez lipsurile doar cu ceea ce am la dispoziție. Asta este sarcina unui antrenor profesionist. În situația valabilă astăzi, obiectivul nostru este evitarea retrogradării”.

Sandu Iacob, antrenor CSM Bacău

Nu sunt mulțumit de cum am jucat astăzi. Echipa mea poate mai mult. Dar felicit echipa din Bacău pentru cum a luptat și ne-a pus probleme. Avem nevoie de meciuri grele, pentru a fi bine pregătiți pentru Liga Campionilor.

Xavi Pascual, antrenor Dinamo

Scroll to top