SOS❗❗❗, pericol de închidere a unor secții importante!

In ultima conferință de presă susținută de clubul nostru, vedetele au fost halterofilele Cosmina Pană și Ionela Nanu, prima – câștigătoare a unei medalii de argint și a două medalii de bronz la CE Juniori și Tineret, a doua ocupantă a locului 5. A.fost prezent și căpitanul echipei de handbal masculin, Rareș Păunică, și a celei de fotbal, Nicodim Florin.

În context, s-au lansat inclusiv întrebări privitoare la finanțarea CSM Bacău de către Consiliul Local. Directorul Adrian Gavriliu a admis că sunt întârzieri de două luni la plată secțiilor de handbal și fotbal, dar că anumite restante sunt și la celelalte 10 secții.

Mai mult, în cazul in care in ședința de CL din 31 octombrie nu se va aproba o rectificare bugetară pozitivă pentru CSM Bacău, este posibilă desființarea în mare parte a celor două secții de jocuri de echipă.

Ar fi o contraperformanță dureroasă, o mare risipă de resurse și efort, date fiind: 1. Angajamentele dintre decidenții locali și club, asumate la începutul anului, în care a fost aprobat drumul actual al CSM Bacău, respectat cu strictețe de Club; 2. Eforturile financiare făcute până acum, practic de către întreaga populație a municipiului cu susținerea activității de performanță sportivă in cadrul CSM; 3. Valoarea sportivă la care s-a ajuns cu multă trudă – trebuie să specificăm că echipa de handbal a crescut foarte mult, ocupând la ora actuală locul al 6-lea în Liga Națională, iar echipa de fotbal a promovat doi ani la rând până în Liga a 3-a, cu un lot tânăr, format în oraș.

De asemenea, s-a subliniat faptul că CSM Bacău deține singurul sportiv calificat al unui Club din județul Bacău (și printre puținii din țară) la Jocurile Olimpice de vară din anul 2020, inotătorul Daniel Martin.

Facem apel la continuarea sprijinului arătat până acum, la o judecată matură din parte Primăriei Bacău și a tuturor consilierilor locali, dar și la un vot în consecință in ceea ce privește bugetul CSM, care să permită continuarea activității pe linie de performanță sportivă.🙏🙏

Scroll to top