Handbal - CSM Bacau

Sfârșit de capitol

S-a sfârșit pentru CSM Bacău și ediția de campionat 2020-2021. Epilogul consemnează că ne-am salavat de la retrogradare, câștigând la golaveraj turneul de menținere/promovare de la Turda. Am pierdut ultimul meci, contra lui CSU Suceava, cu 20-15 (8-10), rezultat care a dus și la salvarea formației bucovinene, în dauna Universității Cluj.

Mulți și-ar putea da coate după un astfel de rezultat, gândind că, de!, moldovenii se mai ajută între ei, mai ales că CSM Bacău era deja cu sacii în căruță după victoria categorică împotriva Universității Cluj. Dar tocmai conducătorii echipei clujene au absolvit formația băcăuană de orice vină în acest sens, acuzând în schimb arbitrajul. Conform lor, greșelile cuplului Pîrvu/Potârniche au fost cu zecile, toate în favoarea echipei sucevene, și că în aceste condiții nimeni n-ar fi putut-o învinge pe CSU.

Indiferent de ceea ce va hotărî FRH în acest conflict Cluj-Suceava, noi am încheiat cu bine acest campionat pe care l-am avut plin de Covid și gol de spectatori. Covidul ne-a infectat la un moment dat tot lotul și ne-a tras foarte mult înapoi.

Am recuperat datorită valorii pe care o avem și care ne-a permis să învingem echipele de pe locurile 2, 4, 5, 6 și 8, ca să le amintim doar pe cele din zona de play-off. De fapt, avem un lot care s-ar potrivi foarte bine în acel segment și subliniem transferurile extrem de reușite din ultimul an: Sretenovic, Coric, G. Bujor, M. Bujor, Capotă, Vl. Rusu, cărora li se adaugă o suită de tineri promițători, abia ieșiți din juniorat, debutanți în Liga Zimbrilor, iar peste toțti – antrenorul Sandu Iacob. Firește, toți aceștia s-au alăturat unui nucleu mai vechi, care a dus greul în campionatele anterioare. Ca să ne dăm seama cât de mult s-a întărit echipa noastră în acest campionat, este suficient să spunem că accidentarea serioasă a unor jucători extrem de importanți, precum Serhel sau Saldatsenka, nu a fost resimțită acut de formația noastră. Altă dată, ar fi făcut diferența între victorie și înfrângere.

Păcat că această formație n-a putut să entuziasmeze o sală băcăuană plină ochi! Să sperăm că o va face în următoarea ediție.
S-a încheiat campionatul, dar nu și sezonul competițional. Ne așteaptă Cupa României, având-o pe CSM Reșița adversară în turul I. Suntem optimiști. Hai Bacăul!

Scroll to top