CSM Bacau - Handbal - 2022-05-21

S-a sfârșit chinul și începe greul!

Potaissa Turda – CSM Bacău 36-29 (15-16) / Liga Zimbrilor, et. 26 (ultima)

Timp de o repriză, echipa noastră a făcut față cu brio unei formații care se lupta pentru a prinde un loc de Cupa EHF, în condițiile în care pentru CSmei partida nu avea miză. Turda a condus la începutul reprizei, dar după 15 minute băcăuanii au trecut în avantaj, cu unu sau două goluri. La pauză, conduceam la o diferență minimă. Nu spunem o noutate, lotul nostru are resurse scăzute de energie pentru a face față unui adversar de top. Cu atât mai mult cu cât CSM Bacău are de disputat meciuri importante peste două zile, iar câțiva jucători importanți au fost menajați de antrenorul Sandu Iacob. Astfel, în repriza secundă, Potaissa a trecut în avantaj după numai două minute, iar apoi a mărit continuu diferența.
Marcatorii CSM Bacău: Rotaru 5, Serhel 5, Iordachi 4, G. Bujor 3, Dospinescu 3, Stănică 3, M. Bujor 2, Bălăceanu 2, Costea 2; antrenor – Sandu Iacob.

Pe 20 mai, adică doar peste două zile, vom disputa la Ghimbav turneul de menținere-promovare în Liga Zimbrilor. Trebuie să câștigăm două dintre cele trei meciuri pe care le avem de disputat, pentru a fi siguri de rămânerea în primul eșalon. În mod normal, nu ar trebui să ne temem de retrogradare, ci mai degrabă să ne așteptăm la maximum de victorii în turneu. Dar nu se știe niciodată, când există o miză mare, iar de-aici rezidă o mare apăsare psihologică. Credem însă că valoarea superioară a echipei noastre își va spune cuvântul.
Hai Bacăul!!!

Adversare ne vor fi divizionarele secunde CSM Oradea și CSM Sighișoara, plus Poli Timișoara. Oradea și Sighișoara și-au câștigat detașat seriile de Divizia A din care au făcut parte. Totuși, la barajul de promovare au fost depășite net de echipele de pe locurile 2 din seriile lor, CSM Odorhei și CSM Reșița.
Programul CSM Bacău la Ghimbav:
– Vineri, 20 mai, ora 18 – CSM Bacău – CSM Oradea;
– Sâmbătă, 21 mai, ora 13 – CSM Bacău – CSM Sighișoara;
– Duminică, 22 mai, ora 13 – CSM Bacău – Politehnica Timișoara

Scroll to top