Rezultate mari cu atleți mici

Campionatele Naționale de Atletism pentru Copii au scos în prim-plan rezultatul de 29,89 secunde, pe distanța de 200 m, al Alesiei Plăcintă (CSM Bacău). Este nu doar un record personal al sportivei, nu doar cel mai bun din întreaga competiție (la toate nivelurile, Copii 1, Copii 2, Copii 3), dar este și cel mai bun timp european al acestei categorii de vârstă în 2022! În plus, Alesia Plăcintă a cucerit titlul național și la 50 m C3, în 7,59. ”Dacă Alesia va fi sănătoasă, viitorul este al ei. Un copil excepțional, visul oricărui profesor! O vom duce la Europenele din septembrie”, ne-a transmis antrenoarea Alesiei, Anamaria Mădălina Strat.

Un alt titlu național ni l-a adus Tudor Grosu, la 600 m C3, 1:56,26. Trebuie specificat că în cursa pe care a câștigat-o, Tudor a terminat cu aproximativ 10 secunde avans față de următorul clasat, ceea ce pentru o cursă de 600 m înseamnă foarte mult.
Felicitări ambilor sportivi și antrenoarei Anamaria Mădălina Strat!

Mai precizăm că Naționalele de Copii au avut o desfășurare neobișnuită. Fazele regionale de la Bacău și București ar fi trebuit să-i trimită în finale pe cei mai buni. Dar o fază finală nu s-a mai organizat, astfel încât clasamentele naționale la Copii s-au făcut după rezultatele din reuniunile de la Bacău și București.

Scroll to top