CSM Bacau - Handbal 2022

Remiză în derby

CSM Bacău – CSŞ Galaţi 21-21 (10-11) / CN Junioare 1, Seria A Valoare, et. 2

Din capul locului, trebuie să precizăm că este un rezultat foarte bun al echipei noastre, în condiţiile în care două jucătoare foarte importante ale antrenorilor Costel Petrea şi Adi Brezan, surorile Dany şi Daria Bârsan, deveniseră indisponibile, pentru că s-au îmbolnăvit de varicelă. Dacă mai punem la socoteală şi mai vechea accidentare a Teodorei Anchidin, este clar că potenţialul formaţiei băcăuane era serios diminuat, înainte de acest derby cu Galaţiul, o echipă bună şi cu medie de talie superioară.

Dar, graţie ambiţiei şi bunei organizări a jocului, Bacăul a rezistat bine în această partidă în care pornea cu şansa a doua. Cele două formaţii au trecut pe rând la conducere, iar finalul reprizei întâi a marcat o revenire a oaspetelor, de la 8-10 la 11-10 în favoarea lor.
Aspectul jocului a fost echilibrat şi în repriza secundă. Totuşi, Galaţiul a izbutit să pună imperceptibil câte un gol la avansul minim de la pauză, astfel că în min 54 conducea la 4 goluri diferenţă (21-17) şi se părea că-şi va trece în cont victoria. N-a fost aşa, deoarece gazdele şi-au adunat ultimele puteri, apărându-se cu disperarea celui care speră intens şi asumându-şi riscuri în atac. Iar minunea s-a produs: am egalat la 21 în minutul 59, ba chiar am marcat şi golul 22, într-un final exploziv. Atât doar, arbitrii – susţinuţi de masa oficială, au constatat că mingea intrase în poartă după sunetul de final al sirenei. Banca tehnică băcăuană a fost de altă părere, într-o răbufnire nervoasă. Până la urmă, după o repriză de reproşuri reciproce antrenori-arbitri, a rămas egal şi credem că e un rezultat foarte bun pentru CSM Bacău, aplaudat ca atare de un public loial şi minunat.

Marcatoarele CSM Bacău: Poiană-Ţârdea 9, Hermeziu 7, Păduraru 2, Dinu 1, Ungureanu 1, Tabacaru 1, Sofron, Iancu, Pozinarea, Gradinaru, Bordianu, Vranceanu, Solontanu, Anchidin; antrenori – Costel Petrea şi Adi Brezan.

Rămânem pe locul 1, la egalitate de puncte cu Galaţiul, dar cu un golaveraj superior. Avem săptămâna viitoare, un alt derby în deplasare, cu echipa de pe 3, Activ Ploieşti. Hai Bacăul!

Scroll to top