Răspunsul CSM Bacău în urma acuzațiilor domnului antrenor Butucaru

În urma acuzațiilor aduse conducerii CSM Bacău în spațiul online, de către domnul antrenor al secției de lupte – Butucaru Ioan, răspundem:

– domnul profesor a avut în anul 2017 un buget alocat de 90.000 lei (cel mai mare buget pentru un singur antrenor din cadrul unui club sportiv din jud. Bacău).

– din cei 90.000 lei,  doar suma de 70.000 lei a a fost cheltuită de antrenorul Butucaru în urma referatelor de necesitate depuse la contabilitatea Clubului.

– în anul 2018, i-a fost alocată suma de 80.000 lei (un buget mai mare decât cel alocat secției de lupte de la Clubul MTS, unde își desfășoară activitatea cinci antrenori).

– cei mai buni sportivi ai domnului Butucaru, la care face referire că nu sunt respectați și susținuți de către clubul nostru, menționăm faptul că nu sunt sportivii noștri în totalitate. Aceștia având „dublă legitimare”, Clubul „mamă” fiind Clubul Sportiv Școlar unde domnul Butucaru este angajat cu normă întreagă.

– sportivii au benefeciat de echipament, alimente, indemnizație lunară, competiții, cantonamente la munte, condiții mai mult decât decente de pregătire.

– din momentul în care aceștia au început să primească aceste drepturi (alimente și indemnizație sportivă) de la Comitetul Olimpic Sportiv Român și Federația Română de Lupte, conform legii, Clubul a încetat în a le mai da aceste drepturi, o dublă finanțare ar fi fost ilegală, ceea ce domnul antrenor a refuzat categoric să accepte.

– sportivul Ojog Nicu, despre care domnul antrenor spune într-un articol din spațiul online, că nu a fost susținut de actuala conducere – este plecat din Bacău cu mult înainte de începerea mandatului directorului Adrian Gavriliu. Sportivul a plecat la îndrumarea domnului antrenor.

– referitor la contractele de activitate sportivă pentru sportivii cei mai valoroși, despre care domnul antrenor acuză că nu s-a dorit semnarea lor, precizăm că s-au purtat discuții foarte transparente și i s-a recomandat să-și calculeze și să-și gestioneze propriul buget, banii Clubului nefiind nelimitați.

– în urma declarațiilor calomnioase, defăimătoare și neadevărate din spațiul public și presa online, domnul antrenor a încălcat clauzele contractuale, urmând în acest sens a se lua măsuri conform R.O.I.

– secția de lupte a CSM Bacău, formată din trei antrenori împreună cu conducerea Clubului, a analizat comportamentul domnului antrenor, lipsa de colegialitate și acuzele gratuite aduse atât colegilor cât și conducerii, ele fiind dezavuate la unison.

„Am tot respectul pentru domnul Butucaru, un antrenor titrat, dedicat, al cărui CV este incontestabil. Din nefericire el a intrat în capcana unor așa ziși oameni de presă care duc un război personal cu mine și care încearcă să se folosească într-un mod josnic de antrenori și sportivi pentru a mă denigra.

Nu-mi reproșez nimic în relația profesională cu dumnealui și actele din contabilitate pot demonstra cât l-am sprijinit, pe argumente de performanță chiar și atunci când Federația nu a făcut-o. Din nefericire, domnul profesor nu poate înțelege că un antrenor nu trebuie să fie doar un bun tehnician. Un antrenor trebuie să știe legea și cum să gestioneze un buget alocat.

Altfel, dacă acestea nu sunt înțelese, vei avea tot timpul impresia că ești nedreptățit.” – a declarat directorul CSM Bacău – Adrian Gavriliu

Scroll to top