Rapid Brodoc – CSM Bacău 2-2 (2-0) / Liga 3, Seria 1, et. 8

După numărul foarte mare de ocazii de gol avute, CSM Bacău este marea nedreptățită a acestei remize. Pe de altă parte, golul egalării a fost marcat spre finalul meciului, când deja suporterii vasluieni erau gata să sărbătorească victoria favoriților lor. Asta înseamnă că CSMeii au avut și un pic de noroc.
Partida a început în nota de dominare sterilă a gazdelor. Pe contraatac, băcăuanii și-au creat câteva ocazii de gol mari, ratând de trei ori din situație de unu la unu cu portarul Bargan, care, fără dar și poate, a fost omul meciului. Însă scorul avea să fie deschis în min. 30 din cauza unei gafe a portarului nostru, Grosz, care a fost deposedat de minge la marginea propriului careu și a fost nevoit apoi să faulteze de penalty. Cătălin Solomon a transformat cu siguranță.
A fost doar o pauză în șirul ratărilor băcăuane (inclusiv o minge respinsă de Bargan în transversală), la capătul unor incursiuni ale întregului nostru compartiment ofensiv – Priboi, Antal, Mihăiță, Corban și Jose Cozma, mai ales ultimul amintit făcând varză apărarea Brodocului, dar consternând-i pe antrenorii săi, prin imprecizia finalizărilor sau printr-un individualism exagerat. În loc de egalare a fost 2-0 în min. 38, prin același Cătălin Solomon, când apărătorii noștri, voind să respingă o centrare, au șutat în el, iar mingea s-a respins direct în plasă.
După pauză, de la cabine au ieșit o formație băcăuană decisă să întoarcă rezultatul, dar și o formație vasluiană la fel de decisă să tragă de timp. Copiii de mingi, practic, au dispărut din peisaj, fiind instruiți înainte de reluarea jocului, de un jucător de rezervă, să dea mingile cât mai târziu, „pentru că noi conducem cu 2-0 și trebuie să tragem de timp”.
Chiar dacă CSM Bacău și-a mai creat câteva ocazii, putem spune că Rapid Brodoc și-a impus maniera timp de 35 de minnute. Dar gazdele, care și-au compensat deficitul de valoare printr-un mai mare efort, erau vizibil obosite spre finalul partidei și făceau cu greu față asalturilor băcăuane. Bargan a mai respins un șut în bară, înainte ca oaspeții să primească un penalty în min. 77.
Din păcate pentru noi, Bargan și-a mai făcut o dată datoria, respingând de lângă bara laterală șutul lui Adăscăliței. Totuși, golul băcăuan avea să cadă două minute mai tîrziu, când Zaharia a împins din 6 m o minge deviată de apărătorii Brodocului.
S-au dat 6 minute de prelungire (corect ar fi fost vreo 20, la cât s-au tăvălit fotbaliștii Rapidului), iar în acest răstimp Adăscăliței, bine lansat în adâncime, a egalat, lobând peste Bargan, ieșit în întâmpinare, înainte de a se ciocni cu acesta.
Nu mai spunem că în cele trei minute rămase CSM Bacău ar fi putut obține victoria, deoarece gazdele erau la pământ cu moralul și cu rezervele de energie. Dar s-a terminat cu un egal care poate mulțumi și nemulțumi, deopotrivă, ambele echipe.
CSM Bacău: Grosz – Sahru, Adăscăliței, Strat, Săvoaia, Aeroaei (min. 86 Luca Popa), Antal (min. 60 Mocanu), Cozma (min. 60 Zaharia), Priboi (min. 60 Purcariu), Mihăiță (min. 67 Ștefănescu), Corban; antrenori – Cristi Popovici și Codrin Mindirigiu.
Din cauza jocului rezultatelor (echipele care ne urmăreau au învins) am căzut două locuri în clasament, până pe 6. Etapa viitoare, pe 22 octombrie, avem meci acasă contra penultimei clasate, FK Miercurea Ciuc 2.
Hai Bacăul‼️
Scroll to top