Pregătire în familie – handbal

Cele două echipe de handbal masculin ale clubului nostru, care evoluează în Liga Zimbrilor și, respectiv, Divizia A, au disputat azi un meci-școală. Cele două formații se pregătesc pentru campionatele ce vor fi reluate în februarie. Evident, scopul partidei a fost cel de a o pregăti cât mai bine pe prim-divizionara pregătită de Sandu Iacob, Leonard Bibirig și Alexandru Acsinte. În acest sens, cele două porți au fost apărate doar de portarii de primă ligă, adică de Grigoraș, Freiwald și Cozma. Nu au jucat cei accidentați, respectiv Esteki și Belchite.
„Mititeii” nu sunt adversari tocmai comozi, deoarece între ei sunt vreo câțiva jucători tehnicuți și rapizi, iar echipa pregătită de George Călin este una disciplinată tactic. Pe de altă parte, lipsa de gabarit a celor de divizie secundă a facilitat jocul pe centru al echipei principale. Ritmul partidei a fost extrem de ridicat, ceea ce relevă forma fizică bună a celor două echipe, dar și faptul că au avut foarte bune antrenamente cu mingea.
Timpii de odihnă au fost luați ori de câte ori antrenorii prim-divizionarei au considerat că este necesar, inclusiv pentru a „preda”, punctual, așezări sau combinații într-o situație de joc ivită. Arbitrul partidei a fost… Sandu Iacob și trebuie să spunem că a fost absolut obiectiv și în spiritul jocului. Scorul final a fost 36-25 (16-10) pentrru prim-divizionară.
Săptămâna viitoare, pe 26 și 27 ianuarie, CSM Bacău va disputa două meciuri amicale la Odorhei, contra echipei locale și a lui CSU Suceava, ambele fiind colege de LZ. CSmeii vor relua campionatul de pe locul 8, cu o partidă cu Steaua, la București, pe 4 februarie.a
Scroll to top