Obiectiv îndeplinit!

CSM Bacău – CSM Sighișoara 28-26 (17-12) / Barajul de promovare/menținere în Liga Zimbrilor, etapa 2

După cum era de așteptat în urma primei etape de la Ghimbav, partida cu Sighișoara a fost mai grea decât cea cu Oradea. Chiar dacă la pauză băcăuanii aveau un avantaj relativ lejer, în repriza a doua Sighișoara a luptat cu îndârjire pentru victorie. Echipa mureșeană nu a izbutit însă mai mult decât să se apropie la un gol diferență, 21-20 min. 43 și 27-26 min. 60. Valoarea mult superioară a CSmeilor noștri și-a spus cuvântul. Ei merită un mare BRAVO!, deoarece la un astfel de turneu presiunea este mare și sincopele greu de evitat, mai ales și după un campionat de mare uzură. Dar CSM Bacău a reușit să treacă neatinsă prin tunelul de foc.
Marcatorii CSM Bacău: Rotaru 5, G. Bujor 5, Coric 5, Iordachi 5, M. Bujor 3, Dospinescu 3, Stănică 2; antrenor – Sandu Iacob.

Meciul cu Timișoara (duminică, ora 13.00) va fi de amorul artei, între două echipe care au scăpat de grija retrogradării. Poli a învins-o pe CSM Oradea cu 38-23 și are, la fel ca noi, maximum de puncte după două etape. În schimb, celălalt meci din ziua a treia va fi unul cu miză. Asta deoarece CSM Reșița, formație promovată în Liga Zimbrilor după Turneul Play-Off al Diviziei A, a declarat că nu se va înscrie în primul eșalon, din motive financiare. În aceste condiții, conform regulamentului în vigoare, echipa care urmează să promoveze este ocupanta locului 3 din barajul de promovare-menținere. Iar aceasta va fi învingătoarea partidei CSM Ordea – CSM Sighișoara. În play-off-ul Diviziei A, cele două formații și-au împărțit victoriile. Poate că nu ar trebui să dăm atenție acestui meci, dar suntem interesați să ne cunoaștem o viitoare adversară din Liga Zimbrilor.

Ce va fi pentru CSM Bacău în continuare, după meciul cu Timișoara? Un pic de vacanță pentru jucători și grija formării lotului pentru sezonul 2022-2023. Vă vom ține la curent cu transferurile. Hai Bacăul!

Scroll to top