Handbal CSM Bacău – U Cluj-Napoca 29-26 (18-13)

O victorie și o despărțire

CSM Bacău – U Cluj-Napoca 29-26 (18-13)🤾‍♂️ / Saldatsenka pleacă și el la Brest😢
Așteptările referitoare la acest meci ni s-au confirmat în totalitate. CSM Bacău era favorită la victorie și s-a impus în final👏👏👏, dar și Clujul a demonstrat că este în plin progres.
Echipa oaspete a condus în prima treime a reprizei întâi, chiar și la trei goluri diferență (4-1, 6-3), beneficiind și de trei aruncări în bară ale jucătorilor băcăuani. Din minutul 13, însă, CSmeii au evoluat cu defensiva și contraatacul bine dezmorțite, reușind să marcheze o sumedenie de goluri ușoare. Balanța s-a înclinat destul de repede în favoarea gazdelor, care în min. 18 conduceau cu 9-6. Iar avantajul a crescut la 4 goluri (11-7), ba chiar la 5 goluri în ultimul minut al primei reprize (18-13).
Deși nu au mai cedat niciodată conducerea, handbaliștii noștri au trecut prin emoții în repriza secundă. Mărindu-și avantajul la 7 goluri (20-13), li s-a părut că meciul este ca și jucat. Dar U Cluj a reușit să recupereze un pic și să stabilizeze situația pe tabelă, undeva la 4-5 goluri diferență. Iar de la 24-18 să se apropie foarte periculos, la 26-24 (min. 53). Un time-out cerut de antrenorul Sandu Iacob a redresat evoluția CSM, care în min. 59 avea un avantaj de 4 goluri (29-25). Puteau fi 5 goluri la final, dar ”aeriana” băcăuană din ultimul minut a dat greș, iar Clujul a înscris în ultima secundă, pe contraatac.
Marcatori
⚽️CSM Bacău – Dospinescu 9, G. Bujor 8, Rotaru 7, Iordachi 3, Stănică 2; antrenor – Sandu Iacob;
⚽️U Cluj-Napoca – Fodorean 7, Ramba 6, Gurănescu 3, Hossu 3, Iancu 2, Coman 2, Putnoky 1; antrenor – Marius Stavrositu.

Jucător al meciului 🍾a fost desemnat portarul CSM Bacău, Vlăduț Rusu. Cu acest prilej, ne-am luat rămas-bun de la colegul său de post, Viachaslau Saldatsenka. Internaționalul bielorus va pleca la o formație de Liga Campionilor, Meshkov Brest. Este aceeași echipă care l-a primit în urmă cu o lună pe un al jucător al CSM Bacău, Stevan Sretenovic. Îi urăm mult succes✊✊ lui Saldatsenka la noua sa formație și îi mulțumim pentru sutele de goluri de care ne-a ferit în ultimii doi ani. Am pierdut un portar excelent, dar credem că am câștigat pentru totdeauna un prieten 💕extraordinar.
Și dacă am vorbit despre Saldatsenka, nu putem trece neobservată revenirea pe teren a compatriotului său Serhel♠️. Bogdan a jucat doar câteva minute, dar orice drum, fie și unul reluat, începe doar cu un mic pas.
CSmeii 🦖au puțin timp de odihnă până la următorul meci. Ei vor juca duminică, 14 noiembrie, la Timișoara, contra lui Poli. Este un alt meci de 6 puncte și tragem nădejde că-l vor câștiga, deși va fi foarte greu. Hai Bacăul❗️❗️❗️

Scroll to top