Handbal - CSM Bacau - Dobrogea Sud Constanta

O remiză mare!️

CSM Bacău – Dobrogea Sud Constanța 25-25 (13-15)️
Până la urmă, rezultatul a fost just, deoarece remiza se putea transforma în orice, pe parcursul ultimelor minute. Tensiunea a fost mare și cele două formații au ratat, rând pe rând, șansa victoriei, jucătorii asumându-și cu vădită teamă responsabilitatea aruncărilor la poartă.

Ce a fost însă până la acele momente pe muchie de cuțit? Constanța a avut de la bun început inițiativa, dar nu a izbutit niciodată să se detașeze decisiv, în ciuda faptului că are jucători care se descurcă excelent atât în apărare, cât și pe contraatac sau în atacul pozițional. Au fost 4 goluri diferență în două rânduri, meritul CSmeilor fiind că au continuat lupta îndârjită. Ba, mai mult, au fost de două-trei ori la un pas de egalare. Două au fost momentele emoționale ale primei reprize. Primul, eliminarea lui Nikolic, după o ”cravată” care aproape că i-a rupt gâtul lui M. Bujor; jucătorul Constanței a primit cartonaș roșu direct, dar și cartonaș albastru! Al doilea moment, a fost sancționarea Constanței pentru un jucător în plus pe teren, publicul spectator fiind primul care a reclamat cu vehemență această infracțiune de joc.

În repriza secundă, timp de 20 de minute, aceeași desfășurare ca în prima: oaspeții se desprindeau la trei goluri, Bacăul reducea pânâ la unul singur. Min. 52 – momentul în care Sandu Acsinte a scos din mânecă un as – pe Saldatsenka. Internaționalul bielorus a făcut minuni în poartă și, incredibil, CSM Bacău a preluat conducerea cu 25-24 în min. 57, revenind de la 22-24! Constanța a egalat prin Ilie, după care au urmat atacurile ratate pomenite la început.

Chiar dacă putea obține toate cele 3 puncte, CSM Bacău poate considera că a izbutit un rezultat mare. Sunt foarte puține echipe din Liga Zimbrilor care vor evita înfrângerea într-o dispută cu Dobrogea Sud. Fără antrenorul Sandu Iacob pe bancă în cursul ultimei săptămâni (Covidul, bată-l vina!) și doar în șase jucători de câmp (ce-i drept, valoroși cu toții), echipa noastră părea victimă sigură în fața câștigătoarei Supercupei. Pe de altă parte, am avut noroc, Covid 19 lăsând pe Litoral nu mai puțin de cinci jucători importanți din lotul lui Djordje Cirkovic.

Marcatorii CSM Bacău: Rotaru 8, G. Bujor 5, Dospinescu 5, M. Bujor 3, Iordachi 3, Coric 1; antrenor – Alexandru Acsinte;
”Jucătorul partidei”, primind un premiu simbolic din partea sponsorului Simba Invest, a fost desemnat Ionuț Rotaru.
Următoarea etapă o vom disputa în devans, miercuri, 20 octombrie, la Focșani, restul partidelor desfășurându-se pe 25 octombrie. Apoi, o pauză până pe 11 noiembrie, când vom întâlni acasă U Cluj. Și sperăm să avem atunci un tonus excelent. Hai Bacăul!

Scroll to top