O remiză împovărătoare

CSM Bacău – Știința Miroslava 1-1 (0-1) / Liga 3, play-out, et. 8

Dat fiind că era un meci de 6 puncte, o luptă directă pentru evitarea retrogradării, crisparea în joc și-a spus cuvântul de ambele părți. Ocaziile de gol au fost puține și, față de toate celelalte partide, apărătorii și portarii celor două formații n-au mai riscat să înceapă construcția din apărare, ci au degajat toate mingile spre mijlocul terenului. Scorul a fost deschis oarecum norocos de oaspeți, Nguala trezindu-se singur în mijlocul careului și cu poarta goală, în urma unui șut respins de apărarea băcăuană. Egalitatea putea fi restabilită trei minute mai târziu, dar faultul în careu asupra lui Priboi nu a fost sancționat cu penalty de arbitri (care, altminteri, nu comiseseră nicio eroare până atunci).

Repriza a doua a început cu un joc încâlcit, care s-a menținut până în ultimele 15 minute. Abia de-atunci, acțiunile ofensive ale gazdelor s-au închegat mai bine, iar presiunea a crescut mult în careul ieșean. Nervii erau întinși deja, când două-trei decizii de arbitraj îndoielnice au inflamat spiritele. S-au anunțat șase minute de prelungire. La o acțiune în careul oaspeților, Priboi îi suflă mingea unui adversar și încasează de la el un șut sănătos în fluierul piciorului: 11 m. Transformă Adăscăliței și suflarea băcăuană spera într-un miracol. Pe Priboi, o centrare plouată îl găsește singur în mijlocul careului, dar atacantul trimite cu capul în brațele portarului. Această mare ocazie avea să fie ultima a meciului.

Diferența de puncte dintre Miroslava și Bacău se menține de 5 puncte, cu două etape înainte de final. Mai avem puține speranțe de salvare. Concret, trebuie să câștigăm cu Pașcaniul (acasă) și cu Ceahlăul Piatra Neamț (deplasare), caz în care Miroslava nu ar trebui să obțină decât cel mult un punct din partidele cu Ceahlăul (acasă) și Juniorul Vaslui (deplasare). Nu ne mai rămâne decât să credem cu tărie într-o minune și să luptăm pentru îndeplinirea ei. Hai Bacăul!

Scroll to top