O mare surpriză, la reunirea handbaliștilor de la CSM Bacău!

Handbaliștii băcăuani și-au reluat pregătirile pe Stadionul Letea, antrenându-se în paralel cu colegii lor fotbaliști, antrenați de Cristi Popovici.
Dar nu asta a surprins, în primul rând. Conform anticipărilor, echipa este condusă acum de antrenorul secund din sezonul precedent, Leonard Bibirig. Deloc surprinzător este că Ionuț Rotaru, care și-a încheiat cariera de jucător, este acum antrenor secund. Dar al doilea secund al lui Leonard Bibirig este nimeni altul decât fostul cunoscut portar al reprezentativei României și al lui HCM Constanța, Rudi Stănescu!
Lotul, în linii mari, același
Au fost puține plecări de la CSM Bacău în timpul verii. De retragerea lui Ionuț Rotaru am amintit. De asemenea, tânărul portar Andrei Cozma a luat decizia de a se retrage din sport, înscriindu-se student la Drept, în București, el dorindu-și mult să facă o carieră în Justiție. Totuși, Andrei a fost prezent la Letea, pentru a-și lua rămas bun de la prietenii săi. Au mai plecat Teo Coric și Bogdan Ivășchescu, ultimul fiind accidentat pe durata aproape întreagă a campionatului precedent.
La veniri, consemnăm două nume: Tudor Stănescu (portar), ultima dată la Steaua, și Gabrielis Vibrauskas, un centru lituanian, care anterior a evoluat în Spania.
Leonard Bibirig a anunțat și cine este noul căpitan al formației, care îi urmează lui Ionuț Rotaru, în condițiile în care Florin Dospinescu nu a dorit banderola. Noul căpitan este Mihai Bujor.
La primul antrenament, trioul Bibirig-Rotaru-Stănescu a avut la dispoziție întregul lot, cu excepția ucraineanului Oleksii Ganchev, care acum își reînnoiește pașaportul.
Așadar, lotul actual al CSM Bacău este următorul: Freiwald, Grigoraș, T. Stănescu, G. Bujor, Dobrincu, Esteki, I. Stănescu, Ushal, Costea, M. Bujor, Serhel, Vibrauskas, Belchite, Ganchev, Dospinescu, Brăescu.
Trei turnee până la începerea campionatului
Până pe 26 august, data primei etape a Ligii Zimbrilor 2023-2024, CSM Bacău va evolua în turneul de pregătire de la Suceava (alături de gazda CSU și de Minaur Baia Mare și CSM Sighișoara), apoi va găzdui Cupa Municipiului Bacău (11-12 august) – la care vor mai participa HC Buzău, CSM Vaslui și CSM Făgăraș, și vor încheia amicalele la turneul de la Buzău – dar nu cunoaștem încă toate participantele de-acolo.
Obiectivul minim al echipei noastre pentru campionatul următor este ocuparea locului 8. Succes, băieți! Hai Bacăul!
Scroll to top