CSM Bacau - Natatie - Inot

Mult succes, Daniel Martin

La Tokyo, a sosit în cursul zilei de ieri Daniel Martin, băcăuanul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice. Reamintim, înotătorul de la CSM Bacău va concura în proba de 100 m Spate, în care a obținut baremul olimpic A încă din urmă cu doi ani.
Se poate spune că Dani a fost printre sportivii puternic afectați de pandemia de Covid 19. Iar asta pentru că i-a întrerupt o perioadă extrem de favorabilă și un ritm de lucru extrem de ridicat, pe care și l-a pus la punct în mai bine de zece ani. De aceea, Dani a avut dublu de recuperat, față de alți sportivi, nefiind vorba doar de parametri fizici, ci și de regăsirea unui mod de viață.

Săptămânile petrecute la CO de la Izvorani, înainte de plecarea spre Japonia, i-au fost benefice. În avion a urcat un Daniel Martin într-o bună formă fizică și cu un moral ridicat, după cum ne-a informat antrenorul său, Iulian Matei.
Furați, poate, de succesele recente ale altor înotători români, nu trebuie să uităm că Daniel Martin a fost vicecampion mondial și campion european de Tineret, dar este și deținător la zi a 24 de recorduri naționale la categorii mergând între U14 și Seniori. Are și două recorduri naționale de Seniori, în probele de 50 și 100 m Fluture.
Desigur, el se va confrunta la Tokyo cu o elită mondială deosebit de bine susținută și motivată. Am fi absurzi să-i pretindem o medalie. Dar simplul fapt că a ajuns să-și dispute onorurile cu acea elită este o mare performanță. Daniel Martin a fost emblema sportului băcăuan în ultimii ani și credem că are potențial să-și păstreze poziția.

Te iubim, Dani, și vom fi cu gândurile alături de tine. Succes!
Foto, Cristian Nistor / COSR

Scroll to top