Meci de infarct cu repetiţie

CSM Bacău – CSM Alexandria 35-34 (14-18) / Liga Zimbrilor, et. 19

Zeii au fost de partea noastră, în partida cu Alexandria, dar ne-au adus din nou în pragul infarctului. Mai erau 38 de secunde şi oaspeţii aveau avantaj de un gol, moment în care antrenorul Sandu Iacob a cerut time-out. Am marcat prin Mihai Bujor, iar teleormănenii mai aveau la dispoziţie 17 secunde pentru a obţine victoria. De dincolo de mijlocul terenului, Păunescu vede poarta goală (portarul era scos, pentru a avea superioritate pe semicercul advers) şi trimite spre vinclul porţii, dar Tamaş apare din pământ şi reţine mingea. Am avut ultimul atac, la capătul căruia Dospinescu a marcat, cu trei secunde înainte de final! Incredibil!! Un meci de povestit nepoţilor.

Din nou, nimic nu ar fi putut prevesti acest final interzis cardiacilor. Alexandria a dominat aproape tot timpul, având în mai multe rânduri chiar şi şase goluri avantaj. Prestaţia bună a lui Tamaş şi încurajările unui public minunat ne-au adus de două-trei ori în pragul egalării, însă greşelile pe care le-am comis au făcut ca de fiecare dată oaspeţii să-şi refacă avanşul rapid, prin câteva contraatacuri.

Cursul partidei avea să se schimbe dramatic în ultima cincime a partidei. CSmeii noştri s-au apărat avansat, cu o energie nebunească, forţându-şi mereu adversarii să arunce sub presiune de joc pasiv, iar atacurile le-au purtat zănatec, ca nişte rinoceri lipsiţi de luciditate, dar perseverenţi şi cu o uriaşă dorinţă de a-şi răpune oponenţii. Voinţa lor a fost totul, deoarece, dacă lucrurile ar fi decurs raţional, nu puteam câştiga acest meci.Jucător al partidei, primind sticla de şampanie din partea Remax Wellcome, a fost Răducu Tamaş. Intervenţiile sale au readus încă din prima repriză speranţa în tabăra noastră şi au alimentat energia spectatorilor. Răducu a şi marcat din poartă în poartă, iar în câteva rânduri i-a adus cu picioarele pe pământ pe unii dintre coechipierii săi, ai căror nervi o luaseră razna.

Spectatorii, aşa cum îi ştim, au fost de nota 11. Nu avem o galerie organizată, dar s-au găsit câţiva “veterani” ai tribunelor care au dat tonul la scandări, iar ceilalţi suporteri au făcut cor cu dânşii. E drept, s-a strigat “Hai Stiinţa!”. Nu ne supără asta absolut deloc, fiindcă atât ei, cât şi noi – CSM, iubim, de fapt, Bacăul, oraşul nostru. Le mulţumim din suflet suporterilor noştri şi le promitem că vom lupta mereu pentru ei, până în ultima secundă. Ca astăzi.

Marcatorii CSM Bacău: G. Bujor 7, Serhel 7, Dospinescu 6, M. Bujor 5, Iordachi 4, Costea 3, Coric 1, Stănică 1, Tamaş 1; antrenor – Sandu Iacob.

In altă ordine de idei, să notăm că dacă la Vaslui am ratat un egal în ultima secundă, acum ne-am bucurat de o victorie incredibilă cu trei secunde înainte de final. Roata norocului s-a învârtit şi la Vaslui, unde Suceava a smuls un egal în ultima secundă, venind de la un handicap de trei goluri pe care îl avea de recuperat în minutul 59!Jucăm duminică la Constanţa, iar după încă o săptămână, pe 27, acasă cu CSM Focşani. Intre aceste partide, suntem favoriţi în meciul de Cupa României de la Tg. Jiu. Hai Bacăul!

Scroll to top