Liga Zimbrilor, CSM Bacău – Minaur Baia-Mare 35-33 (18-21) / Un nou pas înainte

Minaur Baia-Mare este cea mai valoroasă echipă pe care am învins-o de la promovarea noastră în Liga Naţională. Acest succes ne dă mare încredere pentru viitor, mai ales că a fost foarte greu de obţinut. Am condus cu 1-0, dar adversarii noştri au făcut imediat o demonstraţie de valoare. Csepreghi, în primul rând, şi-a arătat clasa, marcându-ne 12 goluri în prima repriză. Dacă l-am marcat om la om, a ieşit la rampă Căbuţ. Totuşi, străduindu-ne să-i stăvilim pe cei doi, am stopat mărirea diferenţei de scor şi, încet-încet, ne-am apropiat la trei goluri înainte de pauză. Contrar a ceea ce a fost în primele opt etape, de data aceasta am avut un bun început de repriză secundă, astfel că în min. 38 am izbutit să trecem în avantaj, 24-23. Faptul că am marcat două goluri când eram cu unul sau doi jucători mai puţini pe teren a avut darul de a aprinde publicul spectator, iar după asta jocul nostru a mers din ce în ce mai bine. În primul rând, am înfundat parţial acel robinet de goluri numit Csepreghi. A contat mult că Richie Freiwald a parat multe aruncări grele, inclusiv două aruncări de la 7 m. De asemenea, introducerea lui Serhel (ca inter-stânga, M. Cotinghiu dând satisfacţie ca centru) a adus echipei noastre un plus de imprevizibilitate în atac şi o mai bună punere în valoare a pivoţilor Păunescu şi Maksimov. Dar, ce să mai vorbim? Când treaba a început să meargă, toţi ai noştri au jucat bine, iar şansa şi-a întors faţa către noi: la 33-32, Căbuţ a tras în bară, iar Rareş Păunică a înscris pe contraatac. Am avut suficient sânge rece pentru a gestiona bine ultimul minut, în care Minaur s-a apropiat din nou la un gol, dejucând apărarea lor om la om şi risipind temerile prin golul lui Cotinghiu. Şi a urmat beţia victoriei, aplauzele pe care le-am sorbit cu nesaţ, până la ultima. Vă mulţumim din inimă pentru tot, dragii noştri suporteri!

Marcatori

  • CSM Bacău: Anton 6, M. Cotinghiu 6, Tărâţă 4, Păunică 4, Serhel 4, Păunescu 4, Maksimov 3, Juverdianu 2, Gal 1, Bologa 1; antrenori: Eden Hairi şi George Călin;
  • Minaur Baia-Mare: Csepreghi 17, Căbuţ 8, Cristescu 3, Vujadionovic 2, Brajovic 2, Ştefan 1; antrenor: Raul Fotonea.

Declaratii după meci

Eden Hairi, antrenor CSM Bacău: “A fost victoria jucătorilor – ei merită cele mai multe felicitări, şi a publicului spectator, care încă o dată şi-a arătat loialitatea faţă de noi şi a demonstrat că este cunoscător de sport, de handbal în special. Le mulţumim spectatorilor şi mă bucur că le-am putut oferi o victorie şi un meci foarte frumos. Prin astfel de evoluţii sperăm să umplem din nou tribunele până la refuz, aşa cum era cândva. Un început de meci foarte greu pentru noi, dar nu am cedat, iar acel “Până la capăt!”, prin care am devenit cunoscuţi, l-am urmat. A fost important să reducem din scor până la pauză şi le-am spus băieţilor că trei goluri pot fi recuperate fără probleme. Am încercat o apărare 5+1, cu marcaj la Csepreghi, apoi 4+2 – cu marcaj şi la Căbuţ; dacă n-a funcţionat, am revenit la 6+0, lăsând mai mult în seama portarului, iar Freiwald a apărat foarte bine”.

Raul Fotonea, antrenor Minaur Baia-Mare: “Am început bine acest meci, dar nu am izbutit să menţinem ritmul nostru obişnuit, mai ales din cauza jocului mai slab pe care l-am avut în apărare. 18 goluri primite până la pauză sunt mult prea multe. Îndeosebi pivoţii Bacăului, mai ales Păunescu, au rămas de prea multe ori liberi şi au înscris multe goluri. Până la pauză ne propusesem o diferenţă mai mare în favoarea noastră. În repriza a doua, gazdele au jucat mai bine şi au obţinut o victorie meritată”.

Scroll to top