KSE Tg. Secuiesc – CSM Bacău 1-2 (1-1) / Cupa României, turul I

În mod normal, echipa noastră era considerată favorită la victorie, dar problemele financiare pe care le are în acest moment au făcut din victoria sa un miracol.
Poate unii dintre suporterii noștri știu deja că situația financiară a formației noastre este neclară. Deocamdată, nu avem bani alocați pentru ducerea campionatului 2023-2024, conform a ceea ce ne-a transmis managerul formației, Dragoș Boboc.
Sunt semnale că totul s-ar rezolva, drept pentru care la echipa noastră s-au făcut câteva legitimări pentru acest meci de Cupă. Am avut doar 11 jucători de bază legitimați și patru juniori. Dar niciun portar! Între buturi a stat Vlad Mocanu, un fundaș agil și cu un mare simț de anticipare a fazelor, dar deloc înalt și potrivit pentru postul de portar.
A fost mai rău decât anul trecut, când, în condiții asemănătoare, am fost eliminați de Dinamo Bacău, la penalty-urile de departajare! A fost și acela un meci eroic pentru CSM Bacău, dar încheiat cu eliminarea din Cupa României.
Iar începutul meciului de la Tg. Secuiesc părea să confirme cele mai negre temeri, deoarece gazdele au deschis scorul în primul sfert de oră. Însă partida s-a echilibrat, iar după alte cinsprezece minute am egalat prin Sahru, care a transformat un 11 m. A fost 1-1 la pauză și pe tot cuprinsul reprizei secunde, îndreptându-ne spre niște prelungiri și lovituri de departajare care ne-ar fi dezavantajat. Dar în min. 90, Șchiopu marchează golul izbăvitor pentru CSM Bacău.
A fost o victorie a profesionalismului și dăruirii, care ne face mândri de băieții noștri și de antrenorii lor, Cristi Popovici – Codrin Mindirigiu, Bogdan Miron și de managerul Dragoș Boboc.
Avem speranța că vor fi aprobate de către Consiliul Local și Primărie fonndurile de care avem nevoie și care ne vor permite să legitimăm rapid jucătorii pe care i-am pregătit în timpul verii și să disputăm cu șanse de reușită, pe 9 august, meciul din turul 2 al Cupei.
Foarte probabil, adversară ne va fi FC Bacău (urmașa lui Dinamo Bacău, 3-0 în turul I, contra lui Aerostar), formație într-o mare ascensiune valorică. Ar fi un meci extrem de interesant pentru toți iubitorii de fotbal din Bacău și un excelent prilej de pregătire a partidelor din L3, atât pentru noi, cât și pentru alb-roșii.
Să fim optimiști, să sperăm într-un astfel de derby! Hai Bacăul!
Scroll to top