Kick-boxerii noştri, excepţionali!

Două competiţii importante s-au desfăşurat în aceeaşi zi la Constanţa, prilejuind kick-boxerilor de la CSM Bacău să cucerească un tezaur de medalii.

Cel mai important este că echipa pregătită de Doru Mardare a cucerit Cupa României (K1, aşadar luptă în ring), pentru al doilea an consecutiv.
Nu mai puţin de cinci sportivi băcăuani (adică toţi cei care au participat la această competiţie) şi-au câştigat categoriile de greutate, aceasta permiţând CSM Bacău să termine pe locul 1, cu 42 de puncte, la 17 puncte diferenţă faţă de clubul renumitului Ciprian Sora. Pentru cei care ştiu ce orgolii sunt în joc şi cât de bine se pregătesc kick-boxerii (fiecare vrea să fie remarcat de impresarii din circuitele profesioniste), performanţa băcăunilor nu poate fi decât impresionantă. Asta cu atât mai mult cu cât ei au fost protagoniştii unor meciuri extrem de spectaculoase, unele dintre ele încheiate înainte de limită. A fost, de asemenea, important că nu doar sportivii cu notorietate, precum Cezar Buzdugan, Neculai Bosnea sau Anamaria Pal (binecunoscuţi din galele profesioniste, dar şi datorită multor titluri pe care le au la amatori) au suit pe prima treaptă a podiumului de premiere, ci şi luptători mai puţin experimentaţi.

Dar asta nu e suprinzător, conform antrenorului Dorinel Mardare: “Am creat un grup extraordinar, format nu doar din sportivi excelenţi, ci din oameni de mare calitate. Faptul că ei se ajută unul pe altul să fie mai buni la antrenamente, că se sprijină în competiţii – asta ne-a făcut invincibili, ca echipă, şi capabili de progrese foarte mari în continuare. Mă mândresc cu sportivii mei”.
În paranteză fie spus, clubul nostru se mândreşte, la rându-i, cu un antrenor atât de competent, laborios şi modest precum Doru Mardare. 👏🤝👏De 12 ani, şi-a demonstrat continuu aceste calităţi. Dar să revenim la Constanţa.

A doua competiţie desfăşurată pe Litoral a fost Campionatul Naţional de Kick Box (toate stilurile, pe tatami), la care CSM Bacău a participat cu sportivi tineri, cu toţii extrem de promiţători, dar unii lipsiţi de orice experienţă de concurs. Iar rezultatele au fost şi aici foarte bune.

Pe ansamblu, 12 medalii – de la 16 participanţi, dintre care 7 medalii de aur, 3 medalii de argint şi 2 medalii de bronz!
‼️‼️‼️FELICITARI‼️‼️‼️

Programul acestor sportivi a fost infernal – au intrat în sala de concurs la ora 9 dimineaţa şi au plecat după festivitatea de premiere de la 2 noaptea. În acel răstimp, în sala din Constanţa s-au disputat sute de meciuri. Mulţi sportivi de valoare din toată ţara s-au înscris pe listele de concurs, ceea ce a făcut ca pentru câştigarea unei categorii să fii nevoit să obţii cel puţin 3 victorii. Si niciunul dintre participanţii băcăuani, chiar şi cei patru care nu au cucerit medalii, n-a disputat mai puţin de două întâlniri!

Rezultatele sportivilor de la CSM Bacău, la Cupa României K1 (ring) şi CN Kick Box (tatami)
• Cosmin Călimac – loc 2 CN Kick-Box, cat. +69 kg, 14-16 ani
• Rareş Costache – loc 1 CN Kick-Box, cat. -79 kg, cat. 19-40 ani
• Neculai Bosnea – loc 1 Cupa României K1, cat. -71 kg, 19-40 ani
• Anamaria Pal – loc 1 Cupa României K1, cat. -56 kg, 19-40 ani
• Denis Burcă – loc 3 CN Kick-Box, cat. -57 kg, 16-18 ani
• Andrei Ursu – loc 1 Cupa României K1, cat. -91 kg, 17-18 ani
• Sama Nasim – loc 3 CN Kick-Box, cat. -47 kg, 13-15 ani
• Bogdan Roman – loc 1 CN Kick-Box, cat. -63 kg, 16-18 ani
• Cezar Buzdugan – loc 1 Cupa României K1, cat. -75 kg, 19-40 ani
• Florin Matei – loc 1 Cupa României K1, cat. -91 kg, 19-40 ani
• Nicolas Cojocaru – loc 2 CN Kick-Box, cat. -24 kg, 8-9 ani.
• CSM Bacău – loc 1 Cupa României K1, 19-40 ani

Scroll to top