Judo: Finala Campionatului Național de Cadeți U18 – individual masculin si feminin

Sportivul de top al secției de judo – CSM Bacau, antrenat de Cruceanu Dorin, s-a dovedit a fi Sova Vadim. După patru meciuri câștigate la ippon, s-a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, încununându-se campion național.

La limită a fost și Radu Andreea, pierzând finala mică printr-o tehnica de strangulare, aceasta obtinand locul V, iar Ungureanu Kimberley si Dospinescu Alyia locul VII.

„Una calda, trei reci. Asa as descrie finala de cadeti de anul acesta. Pentru Vadim, am numai cuvinte de lauda, un copil foarte serios, devotat, foarte tehnic si puternic. Este copilul care nu a cedat meciurilor grele, emotiilor si a demonstrat ca este cel mai bun din tara. Prin aceasta medalie a demonstrat antrenorilor de la lotul national de cadeti ca merita convocat la lotul Romaniei de cadeti. Este prima competitie pe anul acesta la care am demonstrat ca munca si perseverenta isi spun cuvantul. Au trecut ceva ani de cand Bacaul nu a mai avut un campion national la cadeti. Vadim si-a obtinut biletul pentru Campionatul Balcanic din luna mai, din Muntenegru, unde au dreptul de participare doar campionul si vivecampionul. Totodata, vreau sa multumesc conducerii clubului, care inca odata isi demonstreaza sprijinul pentru performanta, drept dovada in perioada 8-10 martie ne vom deplasa la Cupa Europeana de Cadeti din Zagreb, Croatia. In aceeasi perioada la Bacau vor avea loc calificarile pentru campionatele nationale U16 si U14 in care speram sa se califice un numar cat mai mare. Pas cu pas, atingem toate obiectivele propuse, speram ca anul acesta sa fie mai prolific ca cel precedent.” – a declarat antrenorul CSM Bacau, Cruceanu Dorin.

Scroll to top