ISTORIC CLUB

 

Clubul Sportiv Municipal Bacău a fost înființat pe data de 28 decembrie 2010, prin Hotărârea nr. 441 a Consiliului Local Bacău, sub denumirea initială de Clubul Sportiv Municipal (CSM) Bacău 2010, iar pe 25 ianuarie 2011 a primit şi certificatul de identitate sportivă. Obiectivul acestui demers a fost de susţinere a sportului de performanță, a mai multor discipline sportive şi de a se crea o bază solidă de selecţie a talentelor.

Pornind iniţial la drum, în 2011, cu înfiinţarea a cinci secţii (Handbal, Atletism, Box, Nataţie, Tenis de câmp), acestora li s-au adăugat mai apoi Tir cu arcul, Haltere, Fotbal și Lupte Greco-Romane, Badminton, Volei și Sport ecvestru.

Prin aceasta, clubul promovează cu prioritate disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul Jocurilor Olimpice, chiar dacă unele dintre ele au mai puţin sprijin la nivel naţional, dar cu mare priză la nivel internaţional.

Din ianuarie 2014, clubul şi-a schimbat numele în Clubul Sportiv Ştiinţa Municipal Bacău, iar în ianuarie 2018 numele a fost schimbat din nou, de data aceasta sub denumirea de Clubul Sportiv Municipal Bacău.

În prezent, Clubul Sportiv Municipal Bacău are un număr de 345 de sportivi legitimați și 37 antrenori, dintre care 12 sunt voluntari.

Sportivii își desfășoară activitatea în sălile de sport din Municipiul Bacău, clubul neavând o bază materială proprie. Conducerea este asigurată de directorul coordonator, Adrian Gavriliu.

Strategia clubului are ca prioritate pregătirea unui nou ciclu olimpic, sperând ca reprezentarea comunității băcăuane la JO de la Tokyo (2020) să fie una mai numeroasă, iar la sporturile de echipă juniorii crescuți la Bacău să evolueze într-o echipă la nivel de Liga Națională.