Încercăm marea cu degetul

CSM Bacău – Dobrogea Sud Constanța (Cupa României ”Fan Courier”, sferturi de finală, sâmbătă, 30 aprilie, ora 11.00)
Din urmă cu trei ani, de când a promovat în Liga Zimbrilor, CSM Bacău a avut o comportare excelentă în Cupa României, izbutind să prindă mereu turneul final. De fiecare dată, CSmeii au trecut în fazele preliminare de Minaur Baia Mare, iar asta a însemnat câte o surpriză. În actuala ediție, Minaur a scăpat de noi și s-a calificat în TF printr-o victorie la Suceava. Noi, acum, suntem față în față cu o altă favorită, Dobrogea Sud Constanța.

Dacă este să facem apel la scurta noastră noastră tradiție și la faptul că jucăm acasă (unde am făcut egal cu Constanța în campionat), e clar că putem produce o nouă surpriză și să ne calificăm în Final Four. Acolo unde ar urma să fim împerechiați cu Dinamo, ca de obicei, admițând că echipa campioană va trece de CSM Focșani.
Pe de altă parte, Dobrogea Sud Constanța este și ea o prezență obișnuită nu doar în turneul final, ci și în finala competiției. De aceea, formația de pe Litoral va lupta pentru victorie cu toate forțele sale, forțe copleșitoare pentru majoritatea echipelor românești.

Credem că va fi un meci foarte frumos, deoarece lipsește teama de retrogradare (în cazul echipei noastre) sau de a nu prinde un loc de cupă europeană (în cazul Constanței), așa cum ar fi într-o partidă de Liga Zimbrilor.
În plus, meciul va fi o bună repetiție pentru CSmei, în vederea întâlnirilor cu CSM București (5 mai) și HC Buzău (8 mai), din campionat. Va fi și o revedere cu un public minunat, după o lună de pauză, iar noi sperăm să cucerim aplauze.

Hai Bacăul!

Scroll to top