Început in corpore

Trei dintre cele patru echipe ale clubului nostru au început pregătirile pentru noul an în aceeași zi, 4 ianuarie. Fetele de la volei și handbal și prim-divizionara de handbal masculin au și făcut o poză împreună și au fost informați de unele mici schimbări de către directorul Adrian Gavriliu.
De fapt, este o singură schimbare de efectiv, venirea fostului cunoscut internațional Leonard Bibirig ca antrenor secund la handbal masculin. Iar „pe țeavă” ar mai putea fi una-două veniri în lotul fetelor de la volei, deși este dificil de găsit jucătoare bune și disponibile în acest moment.
„Ținem foarte mult, atât timp cât această echipă va avea legătură cu CSM Bacău, ca voleiul feminin să rămână în prima ligă. Este datoria noastră sufletească față de memoria dlui. Florin Grapă, un mare antrenor și conducător de club, care timp de 35 de ani, până în ultimele sale clipe, a făcut tot ceea ce a putut pentru echipa de volei. Știu că majoritatea dintre voi sunteți foarte tinere și nu aveți experiență la nivel de primă ligă, dar vă cer să strângeți rândurile la antrenamente, pe teren și în vestiar”, a spus și directorul Adrian Gavriliu.
De altfel, cele trei loturi au și ținut un moment de regulegere în amintirea lui Florin Grapă.
A mai fost amintită și retragerea la pensie, din decembrie, a dlui. Costel Petrea, din staful handbalului feminin. „I-am mulțumit dlui. Petrea pentru marea lui contribuție la formarea echipei voastre și i-am propus o formă de continuare a colaborării, însă ne-a refuzat. Voi, jucătoarele, va trebui să mergeți înainte cu antrenorii pe care îi aveți, dl Adi Brezan și dna. Gabriela Manea – care se va implica mai mult de-acum încolo. Și cu sprijinul celor două jucătoare cu experiență, Raluca Agrigoroaie și Ioana Manoilă, care ușor-ușor vor face tranziția către antrenorat. Cu atât mai mult, când veți ajunge în prima ligă, trebuie să vă adaptați la schimbările dese de antrenori”, le-a spus conducătorul CSM Bacău.
Din partea Primăriei a fost prezent dl. Gabriel Cojocaru, șeful de cabinet al primarului Lucian Stanciu-Viziteu, care a asigurat toate echipele de sprijinul instituției pe care o reprezintă. ”Voi vă faceți treaba pe teren, noi, Primăria, ne facem treaba asigurându-vă condițiile necesare. Dar totul va depinde în primul rând de voi, ca să vă faceți datoria față de voi înșivă, în primul rând, față de tradiția în performanță a unei mari echipe și față de orașul nostru. Dl. Grapă, de care personal m-a legat o prietenie de 35 de ani, a fost un om important pentru Bacău și onoarea ne obligă să îi ducem realizările mai departe. Vom fi alături și de echipa-fanion a județului în acest moment, cea de handbal masculin, și le felicit pe junioarele de la handbal pentru parcursul onorabil de până acum”, a transmis dl. Cojocaru.
Prima echipă cu meci oficial în 2023 va fi cea de handbal feminin, cu partida de Cupa României cu CSM Slatina, pe 8 ianuarie. La o săptămână, voleibalistele vor avea meci de campionat la Pitești.
Scroll to top