HC Buzău – CSM Bacău 24-26 (11-12) / Liga Zimbrilor, et. a 11a

Înainte de acest meci am sfidat calculele hârtiei și am spus că este momentul ca Bacăul să aducă puncte grele din deplasare. Ne bazam pe faptul că majoritatea jucătorilor noștri abia acum au ajuns la un potențial superior și asta urmează să se vadă și prin rezultate. Ne bazam și pe surpriza pe care am produs-o la Buzău anul trecut, în ideea că istoria se repetă. Și a funcționat!
Nu a fost ușor contra Buzăului și nici nu ne puteam aștepta la așa ceva. Două goluri diferență la final de meci fac să se spună despre învingătoare că a evoluat nemaipomenit, iar despre învinsă că a jucat foarte prost. Handbalul și cronicarii sportivi sunt exacți în cifre, dar nedrepți în evaluări.
Ei omit că, în timpul meciului, două goluri nu înseamnă nimic, deoarece pot fi recuperate în doar câteva secunde de inspirație. Știm foarte bine asta, căci am avut astfel de secunde etapele trecute, iar adversarii noștri s-au plâns de ghinion.
Așa că înțelegem mica tragedie a Buzăului, mai ales că și noi am trecut de multe ori prin astfel de situații. Trebuie, totuși, să subliniem că la Buzău a fost un pic diferit decât cu Suceava și Turda: am fost la conducere majoritatea timpului, iar victoria din final este perfect meritată. Și vine într-un moment important din cursul campionatului.
Am adunat puncte albe pentru etape negre. Ne așteaptă un meci al minimei șanse cu Dinamo, dar nu acasă, ci la București, deoarece Sala Sporturilor „Narcisa Lecușanu” va fi ocupată cu CN Gimnastică. Iar apoi avem alte două partide în deplasare, la Timișoara și Odorhei – echipe disperate.
Îi vom vedea pe favoriții noștri acasă abia pe 10 decembrie, contra lui CSM Focșani. Deocamdată, să ne bucurăm de prezent, după victoria de la Buzău.
Bravo, băieți!
Hai Bacăul!
Scroll to top