Handbaliștii noștri au început pregătirile

Ne este dor de handbal la Sala Sporturilor și sperăm ca anul acesta să-i vedem pe handbaliștii noștri pe viu, ridicând tribuna în picioare.
Azi, CSmeii s-au reunit sub conducerea stafului tehnic, format din antrenorul principal Sandu Iacob, secundul Alexandru Acsinte, kinetoterapeutul Cornel Bontaș și managerul Sorin Tîrcă. Persoane de ”tranziție” între echipă și antrenori vor fi Răducu Tamaș (care va fi jucător, dar și antrenor cu portarii) și Ionuț Rotaru – căpitanul formației. ”Clubul le mulțumește tuturor jucătorilor care au evoluat pentru CSM Bacău în sezonul trecut”, a precizat Sandu Iacob, amintind de perioada grea, de pandemie, care a făcut ca echipa noastră să piardă multe puncte la masa verde, iar apoi, din inerție, altele, până la reintrarea în forma sportivă.
Această imagine tristă a fost acoperită însă de victoriile ulterioare, contra unor adversari de mare forță și, mai ales, de figura frumoasă din Cupa României, în care am ajuns în semifinale, dând o replică tare atotputernicei Dinamo.
Dar, dacă am pomenit de toți cei de anul trecut, să spunem că lotul nu mai este același. Au plecat Crnoglavac (la Beșiktas Istanbul), Târzioru (la Suceava), Huta, Gal și Capotă. Alți trei jucători – Freiwald, Păunică și G. Cotinghiu vor evolua, deocamdata, la echipa noastră divizionară A.
La capitolul veniri, doar două certitudini: Dospinescu și Costea. Sunt, de asemenea, discuții avansate cu un internațional georgian, inter-stânga. A reapărut Serhel, cel care suferise o accidentare gravă în ianuarie, după care a trecut printr-o intervenție chirurgicală, iar acum mai are o lună de recuperare fizică.
Nu se pot duce tratative cu mai mulți jucători, pentru că bugetul orașului (implicit și al CSM Bacău) este blocat, după cum știm cu toții.


La fel ca toată populația Bacăului, sperăm ca lucrurile să reintre în normalitate cât mai repede. Asta ar face să știm cu certitudine dacă CSM va putea participa la turneele amicale de la Baia-Mare și Vaslui și dacă va disputa la Constanța cele două meciuri-test cu Dobrogea-Sud, înainte de începerea campionatului, pe 29 august.
Să ne menținem optimismul și voința de a străluci în ochii suporterilor noștri, deoarece este singura alternativă bună. Hai Bacăul!

Scroll to top