Handbal, Memorialul “Mihai Mironiuc”

CSU Suceava – CSM Bacau 31-30 (14-13) si CSM Fagaras – CSM Bacau 30-28 (12-13)Infrangeri care nu dor Asa cum preconizasera managerul Gabi Armanu si antrenorul Eden Hairi, CSM Bacau nua urmarit la Suceava rezultatul cu orice pret.

In primul rand, echipa tehnica bacauana a avut in vedere sudarea relatiilor de joc in randul echipei lor, una destul de eterogena, lotulfiind format in urma cu abia trei saptamani.

In aceasta idee, Eden Hairi le-a dat minute tuturor componentilor lotului, chiar cu riscul compromiterii scorului pe tabela de marcaj. In plus, cativa dintre cei mai mai buni jucatori ai formatiei bacauane, recte stranierii Bahdan, Maksimov, Kurtes si Sadovyi, n-au facut parte din lotul pentru Memorialul “Mihai Mironiuc”, pentru ca in aceasta perioada isi rezolva problemele cu vizele de sedere in Romania.

In aceste conditii, prestatia CSM Bacau a fost onorabila, nu doar prin scorurile stranse reusite in fata unor prim-divizionare mai bine sudate, ci mai ales prin daruirea cu care a evoluat in permanenta. CSU Suceava – CSM Bacau 31-30. Fara niciun meci impreuna, ne-am fi asteptat ca handbalistii bacauani sa fie dati peste capde CSU Suceava, o echipa mult mai omogena si rodata la nivel de prima divizie.

Surprinzator, meciul a fost extrem de echilibrat, mergandu-se cap la cap pe tot parcursul meciului. CSM Bacau ar fi putut egala la 31 in ultimul minut, dar si-a ratat atacul; nici sucevenii n-au reusit desprinderea la 2 goluri in ultima faza a meciului.

Marcatori: CSU Suceava: Tirzioru 9, Oancea 4, Ionescu 3, Adomnicai 3, Lakovic 3, Petrea 2,Sandu 2, Ciubotariu 2, Olariu 1, Siamatas 1, Baican 1; antrenor – Adrian Chirut;- CSM Bacau: Tarata 8, G. Cotinghiu 5, Paunescu 3, M. Cotinghiu 3, Juverdianu 3,Uruianu 3, Paunica 1, Gal 1, Tudorancea 1, Costea 1, Anton 1; au mai jucat: Tamas si Freiwald – portari, Bologa, Dima, Burbulea si Dodita – jucatori de camp; antrenori – Eden Hairi si George Calin.

CSM Fagaras – CSM Bacau 30-28

Partida a doua a bacauanilor, cea cu CSM Fagaras, a fost un pic diferita de prima. CSM Bacau a avut permanent initiativa in prima repriza, dar si in primele 15 minute de dupa pauza. Au fost insa suficiente 6 minute de buimaceala, intre minutele 45 si 51, ca Fagarasul sa inscrie de 6 ori consecutiv, aducand scorul de la 20-21 la 26-21 in favoarea sa. Lipsa de experienta a echipei bacauane a rabufnit atunci.

Cu toate acestea, echipa lui Eden Hairi a reluat lupta cu multa ambitie, apropiindu-se pe final la doar un gol diferenta (27-28, 28-29).

Marcatori:

CSM Fagaras: Popu 6, Leordean 5, Vancea 4, Ungureanu 4, Bejinariu 3, Bahan 2, Matesoi 2, Capota 2, Dedu 1, Huta 1; antrenor – L. Andries.

CSM Bacau: Răducu Tama , Eugen Crăciunescu, Richard Freiwald – Păunescu 7, șAnton 5, Tărî ă 4, Tudorancea 4, Păunică 3, Juverdianu 3, M. Cotinghiu 1, Uruianuț1; au mai jucat: Tamas, Craciunescu, Freiwald – portari; Gal, G. Cotinghiu, Bologa, Costea, Burbulea, Dima, Dodi ă – jucatori de camp. Antrenori: Eden Hairi si George Calin.

Dupa retragerea HC Vaslui, locul ramas vacant in Liga Zimbrilor a fost ocupat de U Cluj.Asadar, CSM Bacau nu va avea liber in prima etapa, urmand a evolua contra “sepcilor rosii”, pe terenul acestora.

Scroll to top