La fel ca in precedentele partide, cu Suceava si Fagarasul, CSM Bacau a reusit o prima repriza foarte buna. Ba chiar cea mai buna dintre toate cele 6 disputate la Suceava. Iar asta tinand cont si de valoarea adversarului, Turda fiind printre cele mai redutabile echipe romanesti ale momentului, medaliata cu bronz a ultimei editii a Ligii Zimbrilor.
Chiar daca a avut in fata o aparare atenta si agresiva, bacauanii au izbutit permanent sa gaseasca brese si sa fie in mai multe randuri la conducere pe tabela de scor (3-2, 6-4, 8-5, 12-10, 16-15). Din pacate, deoarece interii Uruianu si Anton aveau probleme la bratul de aruncare, antrenorul Eden Hairi a fost nevoit sa improvizeze in repriza secunda, aducandu-l in mijloc pe Tarata.
Acesta s-a descurat onorabil, dar pe ansamblu jocul CSM-ului n-a mai fost la fel de eficient. Drept urmare, presiunea constanta a Potaissei a dat roade in ultimul sfert de ora, cand de la 24-24 scorul a evoluat catre 38-33; desprinderea decisive a fost intre minutele 53 si 55, cand turdenii au inscris de 4 ori consecutiv, scorul ajungand 35-29, de la 31-29.
Marcatori:
Potaissa: Zacaciurin 7, Ghita 6, Cintec 6, Talas 4, Pavel 3, Pintoiu 3, Thalmaier 3, Rotaru 3, Ignat 2, Szoke 1;
CSM Bacau: Tudorancea 6, Tarata 5, Gal 4, Juverdianu 4, Paunica 3, Paunescu 3, Cotinghiu 2, Anton 2, Bologa 2, G. Cotinghiu 1, Uruianu 1; au mai jucat: Tamas, Craciunescu, Freiwald – portari, Dima, Burbulea, Costea si Dodita – jucatori de camp; antrenor – Eden Hairi.
Un turneu incurajator
Dupa terminarea Memorialului sucevean, antrenorul Eden Hairi ne-a oferit declaratii, tragand o prima linie sub evolutia CSM Bacau.
– Cum se explica diferenta intre prima si a doua repriza?
– Contra Potaissei, am izbutit cea mai buna repriza din intreg turneul. Stiam caintalnim o echipa cu o aparare foarte ermetica si solicitanta, dar am reusit de multe ori sa gasim cheile potrivite pentru a o desface. In repriza a doua, am fost nevoiti sa facem unele improvizatii pe centru. Nu se impunea ca, pentru un rezultat mai bun, sa riscam o agravare a accidentarilor lui Anton si Uruianu. A fost, in definitiv, un turneu de pregatire, in care am avut alte obiective decat scorul. Chiar si-asa, echipa noastra n-a jucat rau nici in repriza a doua, desi au evoluat toti jucatorii mai putin experimentati.
– Cat a contat lipsa stranierilor?
– A contat, fara dar si poate, inclusiv in centrul dispozitivului nostru. Desi, daca este sa fac o analiza foarte exacta, Kurtes nu va face decat sa fie o a treia optiune pe extrema stanga, acolo unde mai avem doi jucatori la fel de buni. Jucatorii nostri din strainatate (Bahdan, Maksimov, Sadovyi, Kurtes – n.n.) urmeaza sa-i integrez in saptamanile care vin.
– Care au fost problemele pe care le-ati identificat dupa trei de saptamani de lucru cu CSM?
– In primul rand, au fost cele legate de pregatirea fizica. Iar asta deoarece multi dintre jucatorii nostri au fost transferati de la echipe cu probleme, precum HC Vaslui. Acesti jucatori, mereu ingrijorati de viitorul lor, mereu stresati din cauza insecuritatii lor financiare si in cautare de alternative, nu au putut urma un program de mentinere a formei sportive pe timpul vacantei.Dar mai avem la dispozitie intreaga luna august pentru a remedia acest aspect. O a doua problema este cea a relatiilor de joc. Practic, avem o echipafara trasee de joc, atat intre jucatorii de pe parti sau cei din centru, cat si intreparti. Am inregistrat toate aceste trei partide si vom face o analiza video amanuntita, pentru a remedia carentele de joc colectiv. Urmaresc sa obtin o buna sincronizare in aparare, dar si sa cream propriile noastre trasee eficiente in atac, sa imbunatatim adaptabilitatea jucatorilor.
– Care ar fi partile bune?
– In primul rand, daruirea in joc. Ii felicit pe jucatorii mei ca au luptat permanent, cu toata energia, indiferent de situatie. Aceasta este atitudinea pecare o vreau, prin care vom putea progresa si obtine, in cele din urma, rezultate pozitive.
– Ce preconizati pentru turneele ce vor urma curand?
– De fapt, saptamana urmatoare nu vom avea un turneu, ci doua meciuri amicale separate. Dar vor fi extrem de benefice, intrucat vom intalni doua echipe cu pretentii la locuri de top in urmatoarea editie de campionat, Constanta si Calarasiul, asadar va fi pentru noi un crescendo. Nu ca Potaissa n-ar fi si ea o formatie foarte buna, dar acum vom intalni doi adversari tari intr-un rastimp scurt. Vom avea pana la inceputul campionatului si meciuri cu echipe de Divizia A. Si acestea ne sunt necesare, pentru a putea exersa mai bine schemele de atac. Una peste alta, avem un program de pregatire dens si bine structurat si un lot care vrea. Acestea sunt motive de optimism.