Handbal masculin, Cupa Municipiului Bacau ed. XIII / CSM Bacau – CSU Suceava 22-19 (10-11)

„CSMeii” si-au luat revansa

Cele mai bune doua echipe ale Cupei Municipiului Bacau au deschis competitia, avand doua saptamani in plus de rodaj fata de meciul pe care il disputasera la Memorialul “Mironiuc” de la Suceava, pe care gazdele de-atunci il castigasera cu 31-30.

Cu siguranta, insa, ca ambele formatii mai au multe reglaje de facut, mai ales pe faza ofensiva. In schimb, apararile au fost extrem de atente si ferme, astfel incat s-au marcat destul de putine goluri. Suceava a avut initiativa trei sferturi din meci, conform asteptarilor, intrucat este o echipa mai experimentata decat CSM Bacau.

Gazdele, cu Tamas in forma intre buturi, au avut insa meritul ca s-au tinut aproape de adversari, enervant pentru acestia, egaland mereu. Asa s-a ajuns ca la pauza Suceava sa aibe un avantaj minim, in conditiile in care Paunica a ratat egalarea pe final, din pozitii ideale.

Din pacate, unii dinte colegii sai (Gal, G. Cotinghiu, Anton) au perpetuat suita de ratari din situatii unu la unul cu portarul advers, iar oaspetii n-au iertat, desprinzandu-se la 4 goluri (15-11, 16-12).

Cand parea ca CSU scapase in castigatoare, „CSMeii” au inceput sa recupereze, incet-incet, asta datorita unui joc defensiv care a taiat avantul sucevean. Zadarnic a cerut Adrian Chirut time-out.

CSM Bacau a recuperat mai intai 2 goluri (14-16), apoi a egalat la 17, preluand din nou conducerea cu 19-18. Disperati si precipitandu-se in atac, sucevenii au incasat rapid 3 goluri pe final, reusind doar sa reduca din diferenta de 4 goluri in ultimele secunde. Una peste alta, a fost o revansa frumoasa, intr-o partida de pregatire care avut totusi perioade de mare tensiune si o evolutie dramatica a scorului, asa cum vor fi mai toate partidele de campionat.

Marcatori
• CSM Bacau: M. Cotinghiu (5), G. Cotinghiu (4), Paunescu (3), Tarata (2), Dascalu (2), Juverdianu (1), Tudorancea (1), Paunica (1), Bologa (1), Gal (1), Anton (1); au mai jucat Tamas si Craciunescu – portari, Uruianu, Dragan; antrenor – Eden Hairi;
• CSU Suceava: Lakovic (6), Tarzioru (3), Petrea (3), Ciubotariu (2), Ionescu (2), Burlacu (1), Soldanescu (1), Sandu (1); au mai jucat: Siamatas, Adomnicai, Erhan, Olariu, Costea, Oancea, Andrei, Duman; antrenor – Adrian Chirut.

Arbitri: Ionut Ifrim, Alexandru Ilisei (ambii din Piatra-Neamt).

Dupa meci, antrenorul Eden Hairi a declarat: “Mi-a placut ca jucatorii mei au avut incredere in fortele proprii, nu au cedat, s-a vazut ca au jucat pe teren propriu si ca tin la suporteri. Unii insa au fost timorati de aceasta aparitie in fata publicului bacauan. De exemplu Tudorancea, care marcheaza constant 5-6 goluri, a avut in acest meci o singura aruncare. Poate tensiunea salii, poate timorarea in fata publicului propriu, in primul meci jucat in aceasta sala minunata. Altii au ratat din situatii foarte clare. Repet, punctul nostru forte a fost increderea in sine, care adaugat la unitatea grupului ne-a permis sa recuperam de la 4 goluri si sa reusim un rezultat asa cum ati vazut. Suferim insa la calitate. Este inca sub asteptarile noastre. Dar am mai spus-o, trebuie sa avem rabdare. Pas cu pas se cladeste. Lucrurile facute peste noapte nu sunt de durata. Se poate trage pentru rezultat si se pot obtine niste victorii heirupiste, dar nu e o constructie de durata. Am incredere ca dupa meciurile de la Cupa Bacaului, iar in continuare cele de la Turda, cu revenirea celor 4 sportivi (stranierii – n.n.), fata echipei va fi cu totul alta. In aceasta idee, desigur ca meciurile cu Resita si Buzau vor fi cu tema, la fel ca acesta cu Suceava. Si anume, trebuie sa gasim formule si trasee, in conditiile lipsei unor jucatori importanti”.

autor: consilier media – Cornel Pinter

Scroll to top