Handbal masculin / Bilanţ bun şi optimism

S-a tras linie sub anul competiţional 2018-2019, iar la CSM Bacău obiectivele au fost atinse sută la sută, s-a desprins din conferinţa de presă organizată de clubul numărul 1 al municipiului şi la care au participat primarul Cosmin Necula, directorul Adrian Gavriliu, coordonatorul secţiei de handbal Gabriel Armanu, consilierii secţiei Gabriela Manea şi Costel Petrea.

Prin faptul că are bine reprezentate toate treptele formării şi afirmării – echipă de seniori în prima ligă, echipă în campionatul ligii secunde de seniori, echipe foarte bune de juniori 1, 2 şi 3, mai nou juniori 4 şi minihandbal -, „putem vorbi de o academie de handbal în Bacău.

Băcăuanii se pot mândri cu această şcoală handbalistică”, a observat primarul Cosmin Necula. „Îi felicit pe jucători, pe dl. Armanu şi ceilalţi antrenori, pe dl. Gavriliu şi echipa sa de conducere pentru acest parcurs foarte bun”, a mai spus primarul Cosmin Necula.

Directorul Adrian Gavriliu şi antrenorii prezenţi au mulţumit primarului Cosmin Necula şi Consiliului Local pentru finanţarea acordată, fără de care toate acestea n-ar fi existat. Reamintim, seniorii au evitat retrogradarea (ba chiar şi barajul, ocupând locul 10, din 14 formaţii) în Liga Zimbrilor, iar echipele de juniori s-au clasat în careurile de aşi ale categoriilor lor de vârstă, juniorii 3 cucerind medalia de bronz.

De la juniori există un flux constant şi valoros către seniori. În context, a fost anunţat numele antrenorului echipei principale pentru noul sezon: Adrian Petrea – un apreciat ex-internaţional băcăuan şi tehnician al noului val (ultimele echipe antrenate de el – prim-divizionarele CS Reşiţa, Dunărea Călăraşi şi CSM Făgăraş).

Au mai fost aduşi trei interi, de la Dobrogea-Sud Constanţa, CSM Suceava şi CSM Făgăraş. Vor mai veni un inter şi un portar de lot naţional. Obiectivul echipei pentru sezonul competiţional 2019-2020 este prezenţa în play-off (segmentul locurilor 1-8 al primei ligi).

Scroll to top