Handbal, Liga Zimbrilor / CSM Bacău – HC Buzău 30-25 (15-13) / O victorie de bun augur

Echipa noastră şi-a respectat graficul pe care şi l-a propus, câştigând derby-ul nou-promovatelor cu Buzăul, după ce promovase în optimile Cupei, învingând la Oradea. CSmeii au jucat cu multă încredere în forţele lor, reuşind să depăşească şi două momente mai delicate: primul, când au fost conduşi pentru prima dată în meci (5-6, min. 13), iar apoi când Buzăul s-a apropiat la două goluri (25-23), recuperând de la o diferenţă de şase. Fusese o perioadă de reaşezare a defensivei noastre, după ce Păunescu – care se zbătuse admirabil pe propriul semicerc -, a primit cartonaş roşu pentru trei eliminări de 2 minute. Altminteri, graţie reflexelor lui Freiwald şi inspiraţiei în atac – capitol la care a strălucit Rareş Păunică -, am avut timp de 45 de minute cel putin două-trei goluri în faţă, diferenţa maximă fiind de şase (24-18). Câteva faze au electrizat tribuna, dar în memoria celor care au urmărit meciul vor rămâne mai ales cele doua „aeriene” consecutive, trase la indigo, fructificate de Tărâţă din pasele lui Păunică. Astfel de faze şi bucuria victoriei au făcut ca tradiţionalul salut de final între public şi jucători să fie foarte entuziast. Si dacă veni vorba despre „minunatul public băcăuan” (Eden Hairi dixit), să spunem că la pauză a avut loc o tragere la tombolă cu numerele de bilet de la acest meci, iar câştigătorul a primit un tricou de joc al CSM Bacău, cu care şi-a îmbrăcat fetiţa – poate o viitoare handbalistă sau, măcar, suporter fidel al echipei noastre.

Marcatori:
– CSM Bacău: Păunică 6, Tudorancea 6, Tărâţă 5, M. Cotinghiu 3, V. Anton 3, G. Cotinghiu 2, Bologa 2, Serhel 1, Păunescu 1, Gal 1; au mai jucat: Freiwald, Tamaş – portari; antrenori: Eden Hairi şi George Călin;
– HC Buzău: Grasu 8, M. Anton 5. Mironescu 4, Chircă 3, Stroe 2, Istrate 1, Tudorache 1, Scarlat 1; antrenor – Eliodor Voica.

Declaratii după meci
* Eden Hairi, antrenor CSM Bacău: „Imi felicit jucătorii pentru modul în care au luptat şi mulţumesc publicului, care ne-a fost din aproape. Cred că diferenţă a fost făcută de modul în care am gestionat fazele de apărare şi atac, atunci când am fost în inferioritate numerică. A fost un meci frumos, cu unele faze foarte spectaculoase şi cred că ambele echipe sunt capabile de surprize mari în actuala ediţie de campionat”.
* Eliodor Voica, antrenor HC Buzău: „Felicit în primul rand echipa gazdă, care a câştigat pe merit cele 3 puncte. A fost un meci cu momente de mare calitate, prin care cele două echipe au demonstrat un potenţial superior obiectivului pe care şi l-au propus, adică evitarea retrogradării. Publicul băcăuan va fi mereu în inima mea. Si astăzi s-a dovedit a fi un public cunoscător, fidel, efervescent, care a adus un plus echipei sale”.
* Rareş Păunică, CSM Bacău: „In primul rând, ţin să-mi felicit colegii pentru jocul lor foarte bun. Personal, m-am temut de acest meci, deoarece cunosc cum îşi antrenează şi cum îşi motivează Colin Voica elevii. Stiind asta, le-am şi transmis colegilor, atunci când adversarii s-au apropiat la două goluri, să tragem tare, să nu cedăm, deoarece Colin Voica îşi impulsionează foarte bine echipa în astfel de situaţii. Mulţumim din suflet spectatorilor”.

Scroll to top