Handbal, Cupa României Fan Courier, şaisprezecimi / Am învins cu 35-22, la Oradea!

Ne-am temut de acest meci, de ambiţia cu care joacă o divizionară secundă contra unei echipe din Liga Zimbrilor. Aşa că ne-am luat toate măsurile, dintre care cea mai importantă a fost să nu ne lăsăm pe-o ureche, când ni se pare că suntem cu sacii în căruţă. Astfel, am mărit continuu diferenţa pe tabela de marcaj, iar la pauză aveam un confortabil 18-10. Nici in repriza a doua nu am lăsat garda jos, astfel că ne-am desprins la 10 goluri (22-12), iar apoi la 13 (29-16), câte am avut şi în final. A fost, deopotriva, victoria apărătorilor şi portarilor – foarte buni Tamaş şi Freiwald, Răducu receptând şi o minge în figură, care l-a lăsat groggy în prima repriză -, dar şi a ofensivei, care s-a dezlănţuit. Dacă în meciul de la Bucureşti, cu Dinamo, am avut un debutant, pe interul-dreapta Iordachi (5 goluri marcate învingătoarei lui Wisla Plock, în LCE!), la Oradea a debutat cu gol tot un junior, pivotul Totoi.

Marcatori
CSM Oradea: Liberţ 8, Munea 7, Munteanu 2, Radu 2, Pomian 1, Crăciun 1, Bondor 1; antrenor – George Tăutu;
CSM Bacău: M. Cotinghiu 8, Tudorancea 5, Anton 4, Păunică 4, Păunescu 2, Bologa 2, Gal 2, G. Cotinghiu 2, Dascălu 2, Tărâţă 2, Totoi 1, Dima 1; au mai jucat: Tamaş, Freiwald – portari, Juverdianu; antrenori: Eden Hairi şi George Călin.

După meci, antrenorul Eden Hairi a declarat: „E o victorie tonifiantă, venită la momentul potrivit, înaintea unui meci important din campionat, cel cu Buzăul. Mai mult, aş spune că este cel mai important meci de până acum şi adresez un apel publicului nostru să vină să ne suţină sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 17.00 . De fapt, înainte de această partidă din Cupă, le-am spus băietilor mei că nu jucăm contra lui CSM Oradea, ci împotriva lui HC Buzău. Ii felicit pe toţi jucătorii mei, pentru dăruirea şi reuşitele pe care le-au avut în meciul cu Oradea. Ne-am făcut jocul, am fost foarte concentraţi pe toată durata partidei, iar eu cred că asta s-a datorat şi prezenţei lui Gabi Armanu, care i-a mobilizat şi mai mult pe băieţi. Pe de altă parte, le-am spus jucătorilor că trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, modeşti, muncitori şi concentraţi”.

Scroll to top