Fotbaliștii noștri, înaintea părții cele mai grele a campionatului

Nu mai puțin de 21 de fotbaliști au spus prezent la primul antrenament al CSM Bacău din 2024. Nu au lipsit fețele noi – cu siguranță că nigerianul Samson Chinwedu, venit de la FC Botoșani a ieșit ușor în evidență -, iar mai târziu, după o bună parte din antrenament, a sosit și portarul Șerban Tomache, tot de la FC Botoșani. Posibilă va fi înregimentarea altor jucători, dacă clubul nostru va avea un buget suficient pentru transferarea unor fotbaliști de valoare. Sunt semnale încurajatoare în acest sens, dar asta nu înseamnă un buget la discreție. Oricum, managerul Relu Damian ține legătura cu „țintele” clubului, deloc puține.
La capitolul „pierderi”, o consemnăm pe cea a lui Acatrinei. Student în primul an, fundașul lateral băcăuan s-a pus cu burta pe carte și nu participă la pregătirile CSM Bacău, astfel că staful echipei nu mai contează pe el, în jumătatea de campionat rămasă.
Ceea ce le-a spus antrenorul Cristi Popovici jucătorilor înainte de primul antrenament este că urmează o jumătate de an grea, dar care poate aduce jucătorilor mari satisfacții. Echipa este deja calificată în play-off-ul Seriei 1, depășindu-și obiectivul de început de an – locul 5 la capătul sezonului regulat. Luând-o pas cu pas, următoarea realizare ar fi calificarea la barajul de promovare – adică ocuparea unuia dintre primele două locuri la capătul play-off-ului. Iar dacă și asta va fi bifată, ar urma finala barajului și, evident, promovarea în L2. Desigur, nu va fi nimic simplu, deoarece vom avea în continuare adversare puternice, unele dintre ele investind foarte mulți bani pentru a promova în eșalonul secund. Dar suntem datori să încercăm și vom da totul pe teren! Cu siguranță, echipa va fi bine pregătită, la începutul lunii martie, atunci când se va relua campionatul.
Reamintim, până pe 30 ianuarie pregătirile CSM Bacău se vor desfășura acasă. În acest interval va fi efectuată vizita medicală, pe 24-25 ianuarie. Perioada 31 ianuarie – 11 februarie este prevăzută pentru un cantonament la Vatra Dornei. Iar până la începutul lui martie, când se va relua campionatul, vor urma partidele amicale, conform următorului program:
* 27 ianuarie, cu Aerostar;
* 14 februarie, cu KSE Tg. Secuiesc (deplasare);
* 17 februarie, cu Viitorul Curița (acasă);
* 21 februarie, cu CSM Rm. Sărat (deplasare);
* 24 februarie, cu CSM Rm. Sărat (acasă);
* 28 februarie, cu Ceahlăul Piatra Neamț 2 (deplasare);
* 2 martie, cu Aerostar (acasă).
La realuarea campionatului, pe 9 martie, vom primi vizita Științei Miroslava, în cadrul etapei a 16-a (antepenultima din sezonul regulat).
Scroll to top