FC Bacău – CSM Bacău 0-3 (0-3) / Liga 3, Seria 1, et. 3

Băieții noștri au jucat bine, pur și simplu, cu inspirație, organizare perfectă și maturitate. Atacurile tinerilor de la FC s-au izbit permanent de un zid impenetrabil. Dar când CSM Bacău ataca din flancuri, Cătău și, mai ales, Aftanache, au făcut varză apărarea gazdelor.
De altfel, primul gol, marcat din 11 m de Săvoaia, i s-a datorat în mare parte lui Aftanache, care trecuse o dată prin toată apărarea celor de la FC, a pierdut mingea pentru o secundă și executa o a doua șarjă de driblinguri, când a fost oprit prin fault de penalty.
Golul doi, al lui Viorică, a fost urmare a executării perfecte a unui corner, de către Aftanache, vârful băcăuan rămânând singur în fața porții, la 7 m. Al treilea gol a fost din penalty, transformat de Aftanache.
Fusese o fază fierbinte pe partea noastră dreaptă, nefinalizată, iar Luca Popa alerga după mingea respinsă de alb-roșii și, deși mijlocașul băcăuan nu era o amenințare iminentă, un apărător de la FC l-a acroșat neglijent, iar arbitrul, aflat aproape, a sancționat faultul.
CSM Bacău a mai avut câteva mari ocazii de a majora scorul, în timp ce în dreptul FC-ului am consemnat doar un șut de la distanță, spre finalul primei reprize, respins în lateral de Țăranu, și un șut peste poartă din 6 m, la capătul unui atac lung și încâlcit.
Una peste alta, o victorie meritată, fără dar și poate, care ne reface moralul pierdut la acel 1-9 din Cupa României.
Pentru CSM Bacău au evoluat: Țăranu – Adăscăliței, Ursu, Moroșanu, Acatrinei, Săvoaia, Cătău, Buțerchi, Luca Popa, Viorică, Aftanache; după pauză au mai intrat Corban, Șchiopu, Strat, Taciuc și Gherasim; antrenori – Cristi Popovici, Codrin Mindirigiu.
Feliciări, tuturor, jucători și antrenori!
Îmbucurător este să constatăm că fotbalul băcăuan merge într-o direcție bună, atât prin CSM, cât și prin FC și Aerostar („Aripile”, mult întinerite, au învins Miroslava cu 2-1!).
Nu trebuie să ne așteptăm imediat la performanțe spectaculoase, dar este clar că lucrurile sunt pe un bun făgaș și este loc de mult mai bine. Să nu uităm de unde s-a plecat!
Etapa viitoare, un nou derby băcăuan: CSM – Aerostar. Vă așteptăm pe Letea!
Scroll to top