Epilepsy Challange Bacău – 2 iunie

“Epilepsy Challenge Bacău” este o manifestare sportivă cu caracter caritabil (donație – înscriere 70 lei), care constă într-un cros necronometrat pe o distanta de 5 km, organizat în 10 orașe din țară, în scopul strângerii de fonduri pentru achiziția de aparate EEG și dotarea cabinetelor de epilepsie.

Un alt scop al manifestarii constă în strangerea resurselor financiare în vederea înființării primului centru național de sprijin psihologic pentru adolescenții bolnavi de epilepsie, precum și pentru părinții care au copii bolnavi de aceasta tulburare neurologica.

Crosul se desfășoară cu participarea medicilor, asistenților și farmaciștilor („medicii aleargă pentru pacienții cu epilepsie”), dar manifestarea este deschisă pentru toți oamenii care doresc să susțină această cauză („Iubesc pe cineva cu epilepsie”).

Taxele de participare și sprijinul financiar oferit de sponsorii manifestării vor fi direcționate spre dezvoltarea Proiectului “Telemedicina în Epilepsie”, proiect care își propune crearea unor cabinete de epileptologie în țară, care să conlucreze in stabilirea exacta a diagnosticului si a tratamentului adecvat.

OBIECTIV

– 4 aparate videoEEG / an în orașele care duc lipsa unui cabinet dedicat de epilepsie
și monitorizare EEG;

– programele de educație medicală continuă pentru medicii și asistenții implicați în
rețeaua de telemedicină;

– centru de sprijin psihologic al parintilor cu copii cu epilepsie si de sprijin psihologic
al adolescentilor care afla ca au epilepsie, la nivel national.

Traseul este de 2,5 km, acesta fiind repetat de 2 ori pentru a oferi participanților șansa de a alerga 5 km. De asemenea, acesta a fost gândit astfel încât sa aibă un impact minim asupra traficului rutier, oferind variante ocolitoare pentru ca acesta să se poată desfășura pe cât posibil nestingherit.

Traseu: Calea Mărășești nr. 5 (Piata Tricolorului) -> Str. Războieni -> Aleea Parcului nr. 2 -> Aleea Parcului nr. 32 -> Biblioteca Judeţeană Bacău ”Costache Sturdza” (nu se intra in curte) -> Aleea Parcului nr. 2 -> Strada Războieni -> Calea Mărășești nr. 5 (Piata Tricolorului), poarta de start a maratonului fiind si cea de finish.

Scroll to top