Echipa de K1 a CSM Bacău, invincibilă pentru al treilea an consecutiv!

Bucureștiul a găzduit în paralel două competiții importante de kickbox, Cupa României Kickboxing în Ring – K1 Style și Campionatul Național de Kickboxing pe Tatami, KL.
Ambiția CSM Bacău a fost de a izbândi pentru al treilea an consecutiv acolo unde este cel mai dur și unde orgoliile sunt cele mai mari, la K1 în ring. Și sportivii noștri au reușit! Felicitări, tuturor celor care au contribuit la acest succes important în lumea artelor marțiale de contact din România! Este pentru al treilea an consecutiv în care CSM Bacău reușește această performanță – un record de ediții câștigate și, implicit, unul de ediții câștigate consecutiv.
Cine cunoaște orgoliile cluburilor din București și eforturile pe care acele cluburi le fac în pregătire, având și antrenori intens promovați în mass media, succesul băcăuan poate părea uimitor. Așa a fost și în anii precedenți. Și mai trebuie spus că locurile au fost atribuite prin cumul de puncte pe toate categoriile de greutate și de vârstă, iar Bacăul a avut în competiție mult mai puțini boxeri decât concurența. Puțini, dar foarte buni: șase dintre ei au ocupat locul 1, iar doi locul 2! Pe trei dintre campionii noștri – Cezar Buzdugan, Ana Maria Pal și Florin Matei -, publicul băcăuan și cel românesc îi cunoaște din galele profesioniste de K1 televizate. Dar avem tineri care vin puternic din urmă!
Pentru noi, colegii de club ai kickboxerilor băcăuani, acest succes nu este deloc suprinzător. Sportul, în general, este o lume a muncii de echipă, dar la kickboxerii de la CSM Bacău acest simț al unității a fost dus la limita de sus. Se vede asta atât la antrenamente, cât și în competiții. Sportivii se ajută între ei, se încurajează, progresează împreună, se bucură și suferă împreună, din tot sufletul. Zilnic! Doar la haltere să mai fie o solidaritate atât de mare.
Iar asta pentru că toți acei tineri sportivi au fost formați ca atare de cineva, care are meritele cele mai mari. Cu riscul de a atenta la modestia-i proverbială, îi spunem numele: Dorinel Mardare. De mulți ani, antrenorul băcăuan este inima și creierul colectivului său și a dat exemplu personal în competiție. El a concurat la CN Tatami KL și a ocupat locul 1!
„Am șansa de a pregăti niște sportivi și oameni de excepție. Meritul este al lor. Și ne-am bucurat de sprijinul conducerii clubului și al colegilor de la administrativ. Le mulțumim din tot sulfetul tuturor. Sprijinul lor a fost foarte important, pentru sportivi ai unei secții care la alte cluburi nu ar fi băgați în seamă. Asta deși kicboxingul este disciplină olimpică și va fi în programul JO de la Paris, din 2024. Mă lupt pentru ca Bacăul să aibă sportivi acolo”, ne-a transmis antrenorul Dorinel Mardare. ”Primul criteriu de selecție pentru JO vor fi Mondialele cele mai apropiate, unde vom avea reprezentare în echipa națională”.
REZULTATELE CSM BACĂU
CUPA ROMÂNIEI KICKBOXING ÎN RING, K1 STYLE
– Loc 1 – Florin Matei, 19-40 ani, cat. +91 kg;
– Loc 1 – Cezar Buzdugan, 19-40 ani, cat -75 kg;
– Loc 1 – Ana Maria Pal, 19-40 ani, cat. -60 kg;
– Loc 1 – Gabriel Moraru, 17-18 ani, cat. -67 kg;
– Loc 1 – Andrei Ursu, 17-18 ani, cat. +91 kg;
– Loc 1 – Nasim Sava, 15-16 ani, cat. -51 kg;
– Loc 2 – Neculai Bosnea, 19-40 ani, cat. -75 kg;
– Loc 2 – Bogdan Roman, 17-18 ani, cat. -67 kg
– Loc 1 – CSM BACĂU, clasament pe echipe.
CAMPIONATUL NAȚIONAL KICKBOXING PE TATAMI, KL
– Loc 1 – Dorinel Mardare, 41-55 ani, cat. +94 kg;
– Loc 2 – Alesia Tătărușanu, 13-15 ani, cat. +65 kg;
– Loc 2 – Rareș Crenganiș, 16-18 ani, cat. -74 kg;
– Loc 2 – Alexandru Ignătescu, 17-18 ani, cat. -79 kg;
– Loc 3 – Mihai Sava, 16-18 ani, cat. +94 kg;
– Loc 3 – Tudor Popa, 16-18 ani, cat. -63 kg;
– Loc 3 – Rareș Costache, 19-40 ani, cat. -81 kg.
Foarte probabil, supergreul Florin Matei va face parte din lotul României de K1, la Campionatele Mondiale din Portugalia!
Pe plan intern, următoarea competiție a kickboxerilor noștri va fi CN Low-Kick, de la Brăila, în luna mai.
Scroll to top